MSB: Tahıl yüklü iki gemi Ukrayna’dan yola çıktı

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki tahılları taşıyan gemilerin yola çıktığını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan MSB, "3 bin 50 ton kadar buğday taşıyan Sormovsky adlı gemi Çernomorsk’tan Tekirdağ’a, 60 bin ton kadar mısır taşıyan Star Laura adlı gemi ise Yuzni’den İran’a gitmek için hareket etti" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 12.08.2022, 10:15 13.08.2022, 08:39
MSB: Tahıl yüklü iki gemi Ukrayna’dan yola çıktı

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, yalnızca iki ülkeyi değil beraberinde tüm dünya ülkelerini de etkiledi. İki ülke arasında yaşanan savaş devam ederken akıllara gelen ilk soruysa 'Ukrayna’da bulunan tonlarca tahılın ülkeden nasıl ve ne zaman çıkarılabileceği oldu.

Türkiye deveye girdi, tahıl krizi çözüldü

Savaş nedeniyle Ukrayna’dan çıkarılamayan tonlarca tahıl, dünyada da krize neden oldu. Türkiye’nin devreye girmesi ile tahıl koridoru oluşturuldu ve kriz çözüldü.

Tahıl sevkiyatı için anlaşma imzalandı

22 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, İstanbul'da bir buluşma gerçekleşti. O buluşmada Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalandı ve anlaşmaya varıldı.

Star Laura ve Sormovsky isimli gemiler yolda!

Yapılan anlaşmanın hemen ardından sevkiyatlara hızlı bir şekilde başlanırken konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaptı. MSB, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tahıl sevkiyatı anlaşması dahilinde; Belize bandralı ile 3 bin 50 ton kadar buğday taşıyan Sormovsky adlı gemi Çernomorsk’tan Tekirdağ’a, Marşal Adaları bandralı ile 60 bin ton kadar mısır taşıyan Star Laura adlı gemi ise Yuzni’den İran’a gitmek üzere hareket etti."

Yorumlar (0)