Motorine bir zam daha geliyor!

Gece yarısı itibarıyla benzin ve motorinin litre fiyatlarının artmasının ardından bir zam haberi daha geldi. Edinilen bilgilere göre 7 Ekim Cuma günü itibarıyla motorin fiyatında bir değişiklik daha yapılacak. İşte detaylar...

EKONOMİ 06.10.2022, 09:24 07.10.2022, 08:54 Hakan Öksüz
Motorine bir zam daha geliyor!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle şubat ayından bu yana akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma arttı. Rusya'ya yaptırım uygulayan Batılı ülkeler, Ukrayna'ya mali ve askeri yardımlar gönderiyor. Rusya yerine farklı tedarikçilerden enerji satın almaya yönelen Avrupa Birliği (AB), kış aylarında ısınma konusunda ciddi bir sıkıntı yaşamak istemiyor. Kuzey Akım boru hatları üzerinden Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışının kesilmesi, halihazırda kıta genelinde fiyatları artırmış durumda.

Brent petrol fiyatı yükseldi

Ukrayna topraklarında devam eden savaş, petrol ve doğal gaz fiyatlarını dalgalandırıyor. Önceki günlerde 83 dolar bandına kadar inen brent petrol, günler içinde 93 dolar civarına yükseldi. Bu durum, benzin ve motorin fiyatlarının artmasına neden oldu. Yaşanan fiyat artışı pompaya yansıdı. Gece yarısı itibarıyla benzinin litre fiyatına 74 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 39 kuruşluk zam yapılmıştı.

Motorine 1 lira 53 kuruşluk yeni zam!

Dalgalanan akaryakıt fiyatları, pompaya yansıyor. Vatandaşlar; benzin, motorin ve LPG fiyatlarındaki değişiklikleri takip ediyor. Edinilen bilgilere göre motorine bir zam daha geliyor. 7 Ekim Cuma günü itibarıyla motorinin litre fiyatına 1 lira 53 kuruş zam yapılacağı kaydedildi. İstanbul'da litresi 25,56 liradan satılan motorin, yeni zamla birlikte yaklaşık 27 lira olacak. Benzin fiyatında ise herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. 

Yorumlar (0)