Motorinde indirim gece yarısı geliyor

Motorine gece yarısından itibaren 8 kuruş indiirim geliyor.

EKONOMİ 25.11.2019, 19:38
Motorinde indirim gece yarısı geliyor

Motorin, 26 Kasım'ın ilk dakikalarından itibaren 8 kuruş daha ucuz olacak. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) verilerine göre, indirim benzin istasyonlarına 6 kuruş olarak yansıyacak; 2 kuruşluk kısım evreye alınan eşel mobil sistemi kaynaklı ÖTV gelirinin yerine konulmasında kullanılacak.

Motorindeki 8 kuruşluk indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litresi 6,52 liradan 6,46 liraya düşecek. Bu durum Ankara'da 6,58 liradan 6,52 liraya, İzmir'de ise 6,60 liradan 6,54 liraya düşüş olarak gözlemlenecek.

Akaryakıt fiyatı şehre ve firmaya göre değişebiliyor

Akaryakıtın fiyatı, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki hareketlilikler göz önünde bulundurularak petrol rafinerilerince ayarlanıyor. Ayarlamaların sonunda petrol dağıtım firmalarının uyguladıkları fiyatlar, bölgeden bölgeye değişen rekabet ve piyasa serbestisi nedeniyle şehirden şehre ve firmadan firmaya değişebiliyor.

Akaryakıt fiyatında payı bulunan eşel mobil sistemi ve benzinin değişken fiyatı, ÖTV ayarlamaları sayesinde zam yapılmadan veya düşük miktarlarda zamlarla dengeleniyor.

Yorumlar (0)