Motorin ve benzine yeni zam! Yeni fiyatlar nasıl olacak?

2 Haziran Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorinin litre fiyatına yeni zamlar geliyor. 

EKONOMİ 01.06.2022, 09:52 01.06.2022, 15:38
Motorin ve benzine yeni zam! Yeni fiyatlar nasıl olacak?

Benzinin litre fiyatına 1,22 lira, motorinin litre fiyatına ise 1,49 lira zam yapılacak. Yeni zamlar, pompaya yansıyacak. Zam kararının ardından İstanbul, Ankara ve İzmir’de benzinin ve motorinin litre fiyatı 26 lirayı aşarak tarihi bir seviyeye tırmanmış olacak. 

Benzin ve motorinin litre fiyatı 26 lirayı aşacak

Zamlar öncesinde İstanbul’da benzinin litresi 25 lira 2 kuruş, motorinin litresi ise 24 lira 45 kuruştan satılıyor. Ankara’da benzinin litre fiyatı 25 lira 14 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 24 lira 53 kuruştan pompaya yansıtılıyor. İzmir’de ise benzinin ortalama fiyatı 25 lira 14 kuruş, motorinin litresi ise 24 lira 58 kuruş olarak dikkat çekiyor. Bu geceden itibaren geçerli olacak olan zamlarla beraber birçok şehirde hem motorin hem de benzinin litresi 26 lirayı aşmış olacak.  

Akaryakıt fiyatları neden sürekli artıyor?

Akaryakıta gelen zamlarda Rusya’ya uygulanan yaptırımlar belirleyici oluyor. Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya yönelik petrol ambargosunu daha da arttırmaya yeşil ışık yakıyor. Bu da petrol ve motorinin litre fiyatlarına olumsuz yansıyor. Öte yandan son haftalarda dolar kurunda görülen sert yükseliş de petrol fiyatlarını derinden etkilemeyi sürdürüyor. Brent petroldeki sert dalgalanmalar da dünya genelindeki akaryakıt fiyatlarını etkileyen bir diğer önemli unsur olarak ön plana çıkıyor. 

Yorumlar (0)