Motorin fiyatlarına yeniden zam geliyor!

Gece saatlerinde motorin fiyatlarında 1 liralık indirime gidildi ancak kötü haber hemen geldi. Bu gece saatlerinden itibaren motorine yeniden zam yapılacağı kaydedildi. İşte güncel motorin ve benzin fiyatları...

EKONOMİ 10.08.2022, 12:24 10.08.2022, 14:42 Hakan Öksüz
Motorin fiyatlarına yeniden zam geliyor!

Önceki hafta 100 dolar bandının altına inen petrol fiyatları, küresel gelişmelerle birlikte dalgalı bir seyir izliyor. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından bugün saat 15.30'da açıklanacak enflasyon verilerinin, petrol fiyatı üzerinde hızlı değişimlere sebep olabileceği düşünülüyor. Benzin ve motorin fiyatları da bu gelişmelerden nasibini alıyor. 

10 Ağustos motorin fiyatları

140 dolarlık tarihi zirvesinden 96 dolara kadar inen petrol fiyatları, motorinde indirime gidilmesini sağladı. Gece saatlerinden itibaren motorinin litre başı fiyatına 1 lira indirim yapıldı. Motorinin litre fiyatı İstanbul'da 22,37 lira oldu. Başkent Ankara'da 22,46 liradan satılan motorin fiyatı İzmir'de ise 22,47 liraya düştü. Benzin fiyatında bir değişikliğe gidilmedi. 

Benzinin litre fiyatı ne kadar?

Motorin fiyatlarının 1 lira düşmesi, indirimlerin devam edebileceği sinyalini vermişti. Gelen bilgilere göre bu gece yarısından itibaren motorine 81 kuruş zam yapılacak. Benzin fiyatlarında ise güncelleme olmayacak. Benzin fiyatları İstanbul'da 20,04 lira, Ankara'da ise 20,15 liradan satılıyor. İzmir'de yaşayan vatandaşlar, benzin için litre başı 20,16 lira ödüyor.

Rusya, doğal gaz üzerinden Avrupa'yı tehdit ediyor

Akaryakıt fiyatları üzerinde yaşanan oynaklığa sebep olan etmen, şubat ayından başlayan Ukrayna-Rusya savaşı oldu. Batılı ülkeler tarafından uygulanan yaptırımlara doğal gazı kısarak yanıt veren Rusya, özellikle de Avrupa'daki enerji fiyatlarında patlamaya yol açtı. Rus gazının Çekya üzerinden Avrupa'ya taşındığı boru hattındaki akışın durdurulması, fiyatlardaki oynaklığı artırdı. Rusya'nın doğal gaz akışını kesmesi nedeniyle Avrupa'da kış aylarındaki enerji fiyatlarının tavan yapacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)