Moskova-Antalya uçağının bilet fiyatı ağızları açık bıraktı

Rusya’da ilan edilen kısmi seferberlik sonrası ülkeyi terk edenlerin sayısı hızla artıyor. Uçak biletlerine olan yoğun talep sebebiyle fiyatlar da tavan yaptı. Bu kapsamda Moskova-Antalya arası sefer yapmaya hazırlanan bir uçağın son bileti yaklaşık 650 bin rubleye (11 bin dolar) satıldı. 

EKONOMİ 23.09.2022, 13:01 23.09.2022, 13:03
Moskova-Antalya uçağının bilet fiyatı ağızları açık bıraktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün halka hitap ederek kısmi seferberlik ilan etti. Bu gelişme sonrası Rus vatandaşlar, ülkeyi akın akın terk etmeye başladı. Rusların en çok ilgi gösterdiği ülke ise Türkiye oldu. Özellikle Antalya ve İstanbul’a gelen Rus turist sayısı tarihi seviyelere ulaşırken, Dubai, Taşkent, Erivan, Bakü ve Astana’ya da Rus turist akını yaşandı. 

202 bin 400 liraya satıldı

Kısmi seferberlik ilanının ardından Rusya-Türkiye hattındaki uçak biletleri hızla tükendi. Yoğun talep sebebiyle Moskova-Antalya hattındaki uçakların bilet fiyatları tarihi seviyelere yükseldi. Bu kapsamda Moskova Domodedovo Havalimanı’ndan Antalya’ya hareket edecek olan bir yolcu uçağının son koltuğu, 650 bin 859 rubleye (11 bin dolar) satıldı. 202 bin 400 liraya tekabül eden bu ücret, görenlerin ağzını açık bıraktı. Öte yandan özellikle Antalya’daki otel rezervasyonlarına ilginin bir kez daha arttığı ve Rus turistlerin rezervasyon yarışına girdiği bildirildi. 

Yorumlar (0)