Moody's: Enflasyon yıl boyunca yüksek kalacak!

Enflasyonun 2022 yılı boyunca yüksek kalacağının tahmin edildiğini kaydeden kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, "Ilımlı seviyeler, ancak 2023 yılında görülebilecektir." açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 26.04.2022, 00:04 26.04.2022, 01:35 Hakan Öksüz
Moody's: Enflasyon yıl boyunca yüksek kalacak!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, küresel ekonomik dengeler üzerinde büyük etkiye sebep oldu. Tedarik zincirlerinin bozulması ve akaryakıt fiyatlarının artması, milyonlarca kişiyi etkiledi. ABD Başkanı Biden dâhil pek çok kişi, yüksek enflasyon ve artan gıda fiyatlarının sorumlusunun Rusya olduğunu belirtiyor. 

"2023 yılında ılımlı seviyelere inecektir"

Küresel enflasyonun son durumu hakkında açıklama yapan kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, olumsuz bir rapor paylaştı.

2022 yılı boyunca enflasyonun yüksek kalacağını tahmin ettiklerini bildiren Moody's, "Enflasyon 2023 yılında ılımlı seviyelere gelecektir. Gıda ve akaryakıt fiyatları, Rusya'nın başlattığı savaş yüzünden sürekli artıyor. Bunun neden olduğu enflasyonist baskı, zannedilenden daha fazla sürecektir." ifadelerini kullandı.

"Gelişmiş ülkelerde işgücü maliyetleri arttı"

Enflasyonun sürekli yükseldiğini kaydeden Moody's, gelişmiş ülkelerdeki işgücü maliyetlerinin arttığını hatırlattı. Enflasyonun yıl boyunca yüksek kalmaya eğilimli olduğunu bildiren Moody's, "Yüksek enflasyonun kalıcılığı ne kadar artarsa bu durumun yol açacağı politik ve mali krizler o kadar derinleşecektir." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)