Mobilya sektöründe 'düğün sezonu' hareketliliği: KDV oranı düştü

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele çerçevesinde düğün organizasyonlarına getirilen sınırlamanın son bulmasının ardından mobilya sektöründe de hareketlilik meydana geldi. Sektörde KDV oranının yüzde 18'den 8'e indirilmesi, hem esnaf hem de müşterilerin yüzünü güldürdü.

EKONOMİ 22.07.2021, 21:23 24.07.2021, 20:17
Mobilya sektöründe 'düğün sezonu' hareketliliği: KDV oranı düştü

Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının 1 Temmuz tarihinde başlamasıyla birlikte nikah ve düğün salonlarının yanı sıra mobilya esnafının da işleri açıldı.

"Müşterilerin tamamına yakını düğüncüler"

Kocaeli'ne bağlı Kartepe ilçesinde 162 bin metrekarelik alanda 92 mağazayla hizmet veren MOBESKO'yu (Dayanıklı Tüketim Malları ve Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi) ziyaret eden tüketicilerin büyük bölümünü, düğün hazırlığı yapan çiftler oluşturuyor.

MOBESKO Başkanı Şenol Başoğul, ülkemizin İstanbul dışında en büyük mobilya çarşısı olduklarını dile getirdi.

Çarşının, tüketicilerin alışverişini güvenli bir şekilde yapabileceği ve aradıkları tüm markaları tek noktada bulabileceği bir sosyal alan olduğunu ifade eden Başoğul, Marmara Bölgesi'ndeki tüm kentlerden yoğun müşteri çektiklerini belirtti.

Sınırlamaların 1 Temmuz itibarıyla kaldırılmasının ardından işlerin hareketlendiğinin altını çizen Başoğul, şöyle konuştu:

"An itibarıyla inanılmaz seviyede düğüncü müşterimiz var. Alışveriş yapanların tamamına yakını yeni evlenen müşterilerimiz. Evlenmek isteyenler gelip alışverişlerini buradan yapıyor, ileriye dönük siparişlerini de veriyorlar. Biz de yepyeni modellerimizi düğün alışverişi yapan müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Diledikleri ürünleri hızlı bir şekilde temin edip müşterilerimize sıkıntı yaşatmadan teslim etmek için çaba sarf ediyoruz."

Mobilya sektöründe yüzde 10'luk KDV indirimi

Şenol Başoğul, evlenme hazırlığı yapan çiftler için çeşitli kampanya ve düğün paketleri olduğunu söyleyerek, "Herkesin bütçesine uygun ürünlerimiz var. Modern tarzda yatak odası, oturma odası, salon takımı ve yemek odasından meydana gelen bir setin fiyatı, 15 bin TL'den başlayıp kalite ve tasarımına göre daha yüksek meblağlara çıkıyor." sözlerini sarf etti.

Düğün hazırlığı yapan çiftlere hızlı karar vermeleri önerisinde bulunan Başoğul, "Mobilya temininde süre bir hayli dar olduğu için kısa süre içerisinde kararlarını verip evlerine ve ölçülerine göre siparişlerini vermeleri lazım. Stokta bulunmayan ürünlerin teslimi, 1 aydan başlayıp 1,5'a kadar uzayabiliyor." ifadesini kullandı.

Başoğul, mobilya sektöründeki KDV oranının yüzde 18'den 8'e indirilmesinin hem esnaf hem de müşterilere önemli bir destek olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)