Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlet hesabınızda birikmiş paranız olabilir

Farkında olmadan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve şahıs ödemelerinde birçok kişinin parası birikiyor. Sigortalı personellerin otomatik bir şekilde dahil oldukları Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) üzerinden her ay maaştan belirli bir oranda kesinti yapılıyor.

EKONOMİ 13.10.2022, 14:39 13.10.2022, 16:31
Milyonları ilgilendiriyor! e-Devlet hesabınızda birikmiş paranız olabilir

Milyonlarca kişi ise bu durumdan habersiz kalıyor. İlerleyen dönemlerde burada kalan tutarlar büyük meblağlara gelebiliyor.

BES bakiye sorgulama nasıl yapılır?

Bu ödemeleri sorgulamak adına e-Devlet’te yer alan BES bakiye sorgulama sayfasına girmeniz gerekmektedir. Otomatik bireysel emeklilik sekmesine tıkladığınızda Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinde ne kadar paranızın olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Rapor parası nereden görülür?

Diğer bir taraftan şahıs ödemeleri sayfasına giriş yaptığınızda daha önce vatandaşlara verilmiş olan cenaze yardımı, yol yardımı, süt parası, doğum parası ve rapor parası gibi ödemeleri de sorgulayabilirsiniz.

Şahıs ödemeleri nasıl alınır?

Bu kısımda daha önce size SGK tarafından gönderilen tutarlar belirli bir zaman içerisinde alınmadığı takdirde paralar devlete geri gönderiliyor.

Eğer sizin için bir ödeme görünüyorsa iki şekilde ödemenizi geri alabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi IBAN numaranızı e-Devlet sistemine kaydetmeniz, ikincisi PTT şubelerine giderek buradan ödenen tutarı talep edebilirsiniz.

Yorumlar (0)