Milyonları ilgilendiriyor! Destek ödemeleri başvurusu nereden yapılır?

Dar gelirli vatandaşlar adına kolları sıvayan hükümet, destek ödemeleri ile ilgili ayrıntıları paylaştı. Bunun yanı sıra aile destek tutarları, kırtasiye, elektrik ile doğal gaz faturalarına sağlanan yardımı artırılacağının ifade edildiği bilgilendirme sonrasında birçok kişinin gözü destek ödemelerine çevrilmiş durumda. Bütçeden sağlanacak olan bu destekler adına toplamda 25 milyar lira harcanacak. İşte fatura ödemeleri ve harcama desteği ile ilgili 25 milyarlık desteğin ayrıntıları…

EKONOMİ 09.09.2022, 13:28 10.09.2022, 11:48
Milyonları ilgilendiriyor! Destek ödemeleri başvurusu nereden yapılır?

Sosyal Yardım Paketi'nin ayrıntıları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ekim ayında açıklanması beklenen çalışma kapsamında, gözler destek ödemelerine çevrilmiş durumda. Birçok alanda yapılacak olan ödemelerle bütçeden toplamda 25 milyar lira harcanacak. Peki, Aile Destek Programı nedir? Doğal Gaz Tüketim Desteği devam ediyor mu? Elektrik Tüketim Desteği ödemeleri ne kadar? Eğitim Desteği nedir? İşte destek ödemeleri ile ilgili ayrıntılar…

Aile Destek Programı nedir?

450-600 lira miktarında farklılık gösteren ve 12 ay süreyle ödeme sağlanan Aile Destek Programı miktarları ile bundan faydalanan aile oranının açıklanan yeni paketle beraber artırılması planlanıyor.

Bu zamana gelene kadar, program çerçevesinde, 1.6 milyon aileye dayanışma ve sosyal yardım vakıfları üzerinden hak sahipliği sağlandı. İlk kısımda başvurusu kabul edilen ortalama 831 bin aileye toplamda 427.9 milyon lira ödeme yapıldı.

Doğal Gaz Tüketim Desteği devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen diğer bir haber ise Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı olmuştu. Erdoğan, bu sene de devam edecek olan desteğin yaşam destek cihazlarına bağlı kişilere veya kronik hastaların bulunduğu evlere yüzde 5 fazlasıyla sağlanacağını açıklamıştı.

Program çerçevesinde başvurular e-Devlet sistemi üzerinden devam ediyor. Senede 2 defa sağlanan ödemeler noktasında ailelere 450-1.150 lira tutarında destek ödemesi yapılıyor. Söz konusu yardımın ve destekten faydalanan hanelerin çoğaltılması planlanıyor.

Elektrik Tüketim Desteği ödemeleri ne kadar?

Elektrik Tüketim Desteği çerçevesinde de 1-2 kişilik ihtiyaç sahibi olan evlere aylık 75 kilovatsaat, 3 kişilik ihtiyaç sahibi evlere aylık 100 kilovatsaat, 4 kişinin bulunduğu ihtiyaç sahibi evlere aylık 125 kilovatsaat, 5 ve daha çok kişinin barındığı ihtiyaç sahibi evlere ise aylık 150 kilovatsaat olacak şekilde tutar karşılığında aylık destek sağlanıyor. İki bakanlığın yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde enerji desteklerinden yararlanan nüfus sayısı ve tutarlarının artırılması planlanıyor.

Eğitim Desteği nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “yeni bir destek paketi” olarak açıklanan “eğitim desteği” çerçevesinde de Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından farklı ihtiyaç sahiplerine ödenmek üzere kırtasiye desteği sağlanacak. Bu noktada, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, hükümetin tekrar düzenlemiş olduğu sosyal destek paketlerinin toplam 20-25 milyar lira tutarına ulaşacağı hesaplandı.

Destek ödemeleri başvurusu nereden yapılır?

Aile Destek Programı için başvurularınızı, ikametgah adresinizin bağlı bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından veya e-Devlet kapısı üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)