Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Doğal gaz destek ödemelerinde yeni dönem

Birçok haneyi içerisine alan doğal gaz yardım ödemeleri için ikinci ödemenin gerçekleşeceği tarih kesinleşti. İkinci destek ödemesinin ekim ve kasım ayları içerisinde sağlanacağını aktaran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, senelik 450 ile 1150 TL arasında farklılık gösteren destek ödemesi için başvuruların yapılmaya başladığını ifade etti. Peki başvurular nereden yapılıyor? İşte detaylar…

EKONOMİ 16.08.2022, 10:18
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Doğal gaz destek ödemelerinde yeni dönem

Elektrik ve doğal gaz faturalarına yapılan zamların sonrasında yüksek ödemelerle karşı karşıya kalan kişilere yardım adına sağlanan ödemelerde yeni bir döneme adım atılıyor. Doğal gaz ve elektrikte oluşturduğu sübvansiyon ile insanlara 100 milyar liralık yardımda bulunduğunu ifade eden hükümet, takribi 4 milyon haneyi içerisine alan doğal gaz yardımının ikinci ödemesini de ekim ve kasım dönemlerinde yapacağını duyurdu.

Doğal gaz destek ödemesi nedir?

Başvuruların devam ettiği uygulamada, kriterleri sağlayan hanelere senelik 450 ila bin 150 TL arasında doğal gaz kullanım desteği ödenecek. Daha öncesinde hanelere verilen doğal gaz yardımında ilk ödeme mart ve nisan döneminde yapılmıştı. Oldukça soğuk olan kış mevsiminde insanların enerji masraflarına destek olabilmek adına gerçekleştirilen çalışmaları dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu sene ilk defa ihtiyaç sahibi kişilere doğal gaz desteğinin yapıldığını aktardı.

Doğal gaz destek ödemesi ne kadar olacak?

Doğal gaz kullanım desteği için başvuruların yapılmaya başladığını ifade eden Bakan Dönmez, senede iki defa olan doğal gaz yardımında ilk ödemenin mart ve nisanda yapıldığını ikinci ödemenin ise ekim-kasım verileceğini dile getirdi. Bu sene ilk defa uygulamaya koyulan destek çerçevesinde daha öncesinde 330 bin aileye yardımda bulunulmuştu. Fatih Dönmez, söz konusu durum ile ilgili açıklamasında, “Vatandaşlara destek olmaya yönelik olarak, senelik 450 ila bin 150 TL arasında yapılacak olan doğal gaz kullanım yardımı için başvurular başlamış olup, bu noktada 4 milyon aileye yarım verilmesi planlanıyor.” dedi.

Doğal gaz destek ödemesine nasıl başvurulur?

Doğal gaz yardımından faydalanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor.

Doğal gaz destek ödemesi için şartlar nelerdir?

Doğal gaz yardımı başvurusunda bulunmak isteyeler adına daha öncesinde yayımlanan koşullar ise şu şekilde;

Destek için ilk kriterin ailede kişi başına oluşan gelirin belirlenen asgari ücretin 3'te birinden düşük olması.

Başvuruda bulunacak olan vatandaşların üzerine kayıtlı olan herhangi bir mülk olup olmadığına bakılıyor.

Doğal gaz desteğinin sağlanabilmesi adına hanenin hayatını sürdürdüğü alanda doğal gaz altyapısı bulunup bulunmadığı da oldukça önemli. Vatandaşlara verilecek olan ödeme ısı haritasına göre oranlanıyor. Ödemeler ise senede iki defa gerçekleştiriliyor.

Yorumlar (0)