Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Bakan Bilgin'den temmuz zammı müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayı içinde çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenleme gerçekleştireceklerini duyurdu.

EKONOMİ 14.06.2022, 12:17 14.06.2022, 12:25
Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Bakan Bilgin'den temmuz zammı müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den de beklenen temmuz zammı hakkında açıklama geldi.

"Çalışanları ve emeklerini korumak bizim görevimiz"

Bakan Vedat Bilgin, "Enflasyona yönelik çalışanları korumak ve düzenlemek bizim görevimiz. Biz emeği ve çalışanları enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz. Önümüzde temmuz ayı dönemi var" ifadelerini kullandı.

Bilgin: "Temmuz’da bütün çalışanların yüzü gülecek"

Bakan Bilgin, " Türkiye, önümüzdeki temmuz ayında tüm çalışanların yüzünü güldürecek şekilde hazırlanan bir düzenlemeyi de gerçekleştirecek durumdadır'' şeklinde bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zam mesajı: "Milletimizi rahatlatacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dün temmuz ayı zammı ile ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın döviz alışkanlığını Türk lirasına çevirmek için bazı çeşitli alternatifleri de gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçeler ile açıklanamayacak kadar yükseltilen fiyat artışlarına karşı önlemler geliştiriyoruz. Asgari ücreti son 20 senede yüzde 200'e yakın artırdık ve temmuz ayında da enflasyon farklarıyla milletimizin tüm kesimini rahatlatacağız" dedi.

Erdoğan: "Sırtımızdaki enflasyon kamburundan kurtulacağız"

Temmuz ayı zammı ile ilgili konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şeklide sürdürdü: "Enflasyonun sırtımıza yüklediği bu kamburdan 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren kurtulacağız. Böylece bu sorunları da arkamızda bırakmış olacağız. Şu an Rusya-Ukrayna savaşının enerji fiyatları üzerindeki artış da etkisi olmasaydı biz hedeflerimize ulaşmış olabilirdik. Savaş, bizim hedeflerimizin sene sonuna kadar kaymasına neden oldu."

Yorumlar (0)