Milyonlarca insan işsiz kalacak!

BM (Birleşmiş Milletler), tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle turizm sektöründe yaşanan gelir kaybının 1,2 trilyon dolara çıkabileceğini bildirdi. 

EKONOMİ 25.08.2020, 09:05
Milyonlarca insan işsiz kalacak!

Çin'de ortaya çıkarak diğer ülkelere sıçrayan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en fazla vurduğu sektörlerden birisi de turizm oldu.

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres, söz konusu pandeminin turizm sektörü üzerindeki etkilerine dair bir rapor sundu.

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Guterres, turizm sektörünün her 10 kişiden birine istihdam sunduğunu ama yeni tip koronavirüsün (Covid-19) söz konusu sektörü ciddi derecede olumsuz etkilediğini ifade etti.

Guterres, 2020 yılının ilk 5 ayında uluslararası anlamda turist girişlerinin yarıdan fazla gerileme kaydettiğini ve turizm sektöründen sağlanan ihracat gelirlerinde 320 milyar dolar değerinde bir kayıp gerçekleştiğini söyledi. 

Turizm sektöründe görülen gelir kaybının 1,2 trilyon dolara çıkabileceği konusunda uyaran Guterres, 120 milyon insanın işsiz kalabileceğini belirtti. 

Guterres, yeni tip koronavirüsün (Covid-19), gelişmiş ülkelerin turizm sektöründe adeta şok etkisi yarattığına dikkat çekerek, gelişmekte olan ülkeler ile Afrika ülkelerinde ise acil durum oluştuğunu kaydetti.  

Turizm gelirlerinde meydana gelen düşüşün koruma altında bulunan alanlarda kaçak avlanma gibi faaliyetleri artırdığını ifade eden Guterres, sektörün tekrar inşasının iklim hedefleri ile bağdaşması gerektiğine dikkat çekti. 

Guterres, turizm alanında teknoloji kullanımının artırılması gerektiğini aktararak, yeşil büyüme ile sürdürülebilirliğin önem arz ettiğini ekledi. 

Yorumlar (0)