Milyonlarca çalışana müjdeli haber… O ücretler artırıldı

Yemek ve ulaşım ücretlerindeki artışı kapsayan genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

EKONOMİ 08.07.2022, 11:25
Milyonlarca çalışana müjdeli haber… O ücretler artırıldı

Gelir Vergisi Kanunu’nun ilgili maddesi kapsamında, işverenler tarafından çalışanlara yemek verilmek amacıyla sağlanan menfaatler, gelir vergisinden muaf tutuluyor. Çalışanlarının yemek ihtiyacını karşılamayan işverenler ise işçinin günlük yemek ücretini ödemek durumunda kalıyor. Günlük 34 lirayı aşmayan bu ödemelerin yemek hizmeti sunan işletmelere yapılması halinde bu ücretler de muafiyet kapsamında yer alıyor. 

34 liradan 51 liraya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla günlük 34 lira olan yemek istinasına yüzde 50 zam yapıldı. Böylelikle günlük yeni ücret 51 liraya yükselmiş oldu. Hayata geçirilen bu karar ile birlikte, aylık 22 gün boyunca çalışan bir işçinin yemek kartına yatan bin 122 liralık ödeme, gelir vergisinden muaf tutulacak. Ancak bu ücretlerin tamamen yemek hizmeti sunan işletmelere ödenmiş olması gerekiyor. 

Günlük ulaşım ücretine yüzde 50 zam

Gelir vergisinden muaf tutulan bir diğer başlık ise ulaşım olarak dikkat çekiyor. Çalışanlarına ulaşım hizmeti sunmayan işverenler, bu durumlarda günlük ücret ödemek durumunda kalıyor. Resmi Gazete’de yer alan genelge ile çalışanlar için günlük ulaşım bedeli de 17 liradan 25,5 liraya yükseltildi. Böylelikle ulaşım ücretleri yüzde 50 oranında artmış oldu. 

Yorumlar (0)