Mersin Limanı, artık Lübnan'ın hizmetinde!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beyrut'ta yaşanan facianın ardından Mersin Limanı'nın artık Lübnan'ın hizmetinde olacağını söyledi. 

EKONOMİ 08.08.2020, 12:38 08.08.2020, 13:24
Mersin Limanı, artık Lübnan'ın hizmetinde!

Lübnan'da bulunan Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta korkunç bir patlama meydana gelmişti. Limandaki bir depoda yer alan 2.750 ton amonyum nitrat patlamış, 154 kişi hayatını kaybetmiş ve 5 bine yakın kişi yaralanmış, ayrıca binlerce Lübnanlı evsiz kalmıştı. Beyrut Limanı ise kullanılamaz duruma gelmiş, ülkeye bir ay yetecek kadar tahıl stoku kaldığı belirtilmişti. 

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, söz konusu patlamanın gerçekleştiği Beyrut'a gitti. 

Cumhurbaşkanı Oktay, Lübnanlı heyet ile görüştükten sonra basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Oktay, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a "Türkiye'nin daha çok tıbbi malzeme ve gıda yardımı göndermeye hazır olduğunu" söylediklerini kaydetti. 

"Mersin Limanı, Lübnanlılar için hizmete açıldı"

"Türkiye'nin her zaman Lübnan'ın yanında olduğunu" ilettiklerini aktaran Oktay, hasara uğrayan Beyrut Limanı ile binaların yeniden inşa edilebilmesi için yardım sağlanacağını ifade etti. 

Oktay, patlamanın meydana geldiği Beyrut Limanı yeniden kullanılabilir duruma gelene kadar, Mersin Limanı'nın artık Lübnan'ın hizmetinde olacağını söyledi.

"Hastaneler de hazır"

Mersin Limanı'nın yaraların sarılması amacıyla kullanılacağına dikkat çeken Oktay, ayrıca Türkiye'de bulunan tüm hastaneler ile hava ambulanslarının da Lübnan için hazır olduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)