Merkez Bankası'ndan önemli karar!

Merkez Bankası, 2019'da kesinleşmemiş hesap dönemi kârından hesaplanan miktarın %90'ının avans olarak dağıtılacağını açıkladı.

EKONOMİ 20.01.2020, 11:15 20.01.2020, 12:42
Merkez Bankası'ndan önemli karar!

Merkez Bankası (MB) Olağanüstü Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, MB'nin 2019 kesinleşmemiş hesap dönemi sonu finansal tablolarında bulunan kâr üzerinden hesaplanan tutarın %90'ının avans olarak dağıtılması önergesi kabul edildi.

Bakanlık temsilcisi Feyza İleri'nin sunduğu önergeye göre 2019 yılı kesinleşmemiş hesap dönemi sonu finansal tablolarında yer alan kâr üzerinden Ticaret Bakanlığının Kâr Payı Avansı Dağıtımı Hakkında Tebliği'nin 7. maddesi gereği indirimler yapılmak suretiyle hesaplanan tutarın yüzde 90'ının avans olarak dağıtılması ve son yıl kârından ayrılan hariç, birikmiş ihtiyat akçesinin tamamının kâr olarak dağıtılması sağlanacak.

Hissedarlar pay artışı istedi

MB Başkanı Murat Uysal'ın genel kurul katılımclarının görüş ve önerilerini sormasının ardından hissedarlar kendilerine dağıtılan kâr payında da artış istedi. Değerlendirmelerin ardından önerge, Olağanüstü Genel Kurul'da kabul edildi.

Başkan Murat Uysal, "Genel Kurulun kar payı ve avans dağıtımı yapılmasına ilişkin kararından sonra Banka Meclisince bazı indirimler yapılarak, tespit edilen avans miktarının ortaklara ödenmesi ve bu ödemelerin yapılma usulüne ilişkin karar verilmesi gerekmektedir. Bu süreç tamamlandıktan sonra gün içinde bu çerçevede açıklamamızı yapacağız" dedi.

Yorumlar (0)