Merkez Bankası'ndan 'döviz kuru' açıklaması

TCMB, döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe dair açıklamada bulundu. Merkez Bankası'nın açıklamasında, "Döviz piyasalarında ekonomi temellerinden tamamen uzak, sağlıksız bir fiyat oluşumu meydana gelmektedir." denildi.

EKONOMİ 23.11.2021, 18:21
Merkez Bankası'ndan 'döviz kuru' açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından, döviz piyasalarında gerçek dışı ve ekonomi temellerine tamamen aykırı, sağlıksız bir fiyat oluşumunun meydana geldiği kaydedilerek, "Firmalarımız ve yurttaşlarımızın aşırı oynak piyasa şartlarında ekonomi temellerden tam anlamıyla uzak seviyelerden işlem yaparak olası büyük kayıplara karşı uyarıda bulunma gereği üzerine bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur." sözleri sarf edildi.

"Bu seviyelerden işlem yapılmaması konusunda uyarıyoruz"

TCMB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Merkez Bankası'nın halihazırda uygulanmakta olan dalgalı kur rejiminin altında kur düzeyine dair bir taahhüdünün bulunmadığı ifade edildi.

Döviz kurunun, serbest piyasa dinamikleri tarafından arz ve talep şartlarınca belirlendiğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TCMB belli şartlar altında kalıcı yön maksadı taşımadan yalnızca aşırı oynaklıklara müdahalede bulunabilmektedir. Döviz piyasalarında ekonomi temellerinden tamamen uzak, sağlıksız bir fiyat oluşumu meydana gelmektedir. Firmalarımız ve yurttaşlarımızın aşırı oynak piyasa şartlarında ekonomi temellerden tam anlamıyla uzak seviyelerden işlem yaparak olası büyük kayıplara karşı uyarıda bulunma gereği üzerine bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur."

Yorumlar (0)