Merkez Bankası mayıs ayı faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini tahmin edildiği gibi değiştirmedi ve yüzde 8,50'de sabit tuttu. Karar kapsamında faizin depremin ardından toparlanmayı desteklemek adına yeterli olduğu aktarıldı.

EKONOMİ 25.05.2023, 14:00 25.05.2023, 14:19
Merkez Bankası mayıs ayı faiz kararını açıkladı

Mayıs dönemi Merkez Bankası faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Yatırımcıların dikkat kesildiği kararın bu ay nasıl bir şekilde işleyeceği ile ilgili ekonomistlerin faiz tahminleri de araştırılıyor. İşte detaylar...

Sabit tutuldu

Merkez Bankası mayıs ayı Para Politikası Kurulu görüşmelerinde politika faizi yüzde 8,50'de sabit bırakıldı. Merkez Bankası, 6 Şubat günü depremlerinin sonrasında aynı dönem içerisinde faizde 50 baz puan indirim sağlamıştı. Mart ve nisan dönemlerindeki faiz kararlarında ise politika faizi oranında değişiklik yapılmamıştı.

Mayıs ayı faiz beklentisi

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün gerçekleştireceği görüşme sonucunda politika faizini sabit bırakmasını öngörüyor.

25 Mayıs Perşembe tarihinde düzenlenecek olan TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına dair beklenti anketi, 19 ekonomistin tarafından yapıldı.

Anket verilerine göre, ekonomistlerin çoğunluğu, politika faiz oranının yüzde 8,50'de sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

Geçtiğimiz ay düzenlenen PPK görüşmesinde politika faizi yüzde 8,50 oranında devam etmişti.

Yorumlar (0)