Merkez Bankası, Finansal İstikrar Raporu'nu yayınladı

Merkez Bankası tarafından yayınlanan Finansal İstikrar Raporu’nda  "Bankacılık, sermaye yapısı güçlü görünümünü korumayı sürdürüyor" sözlerine yer verildi.

EKONOMİ 28.05.2021, 11:48 29.05.2021, 09:30
Merkez Bankası, Finansal İstikrar Raporu'nu yayınladı

Merkez Bankası, yayınladığı Finansal İstikrar Raporu’nda önemli açıklamalara yer verildi.

“Güçlü görünümünü koruyor”

Merkez Bankası tarafından Finansal İstikrar Raporu’nda, devam eden salgının, turizm gibi hizmet sektöründeki toparlanmayı sınırladığına dikkat çekildi. Öte yandan “Bankacılık sermaye yapısı güçlü görünümünü korumayı sürdürüyor” sözlerine dikkat çekilirken şu açıklamalara yer verildi:

"Pandeminin etkisini sürdürmesi, başta turizm olmak üzere hizmet sektöründeki toparlanmayı sınırlıyor. Bankacılık, sermaye yapısı güçlü görünümünü korumayı sürdürüyor.  Yurtiçindeki makro ekonomik ortamda iyileşme yaşanırken cari denge ve enflasyona yönelik riskler ise önemini korudu. Senenin geri kalanında sıkı parasal duruşun etkisinin belirginleşmesi bekleniyor. Makrofinansal istikrarı destekleme anlamında enflasyon ve cari denge görünümünde iyileşme bekleniyor. Sıkı parasal duruş, geçici ve dışsal oynaklıklara yönelik bir tampon işlevi görecek. Şirketlerin döviz pozisyonundaki iyileşme mali bünyelerinin, döviz kurunda yaşanan gelişmelere yönelik dayanıklılığını artırıyor. Cari işlemler dengesinde görülen iyileşme sonraki dönemde de devam edecek.”

Yorumlar (0)