Merkez Bankası Başkanı’ndan “enflasyon ve rezerv” mesajı 

Merkez Bankası yetkililerinin bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Başkan Kavcıoğlu, enflasyon ve rezervler hakkında açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, rezervlerin 122 milyar dolara yükseldiğini belirterek enflasyonda etkili olan unsurların etkisini yitireceğini dile getirdi. 

EKONOMİ 07.10.2021, 11:23
Merkez Bankası Başkanı’ndan “enflasyon ve rezerv” mesajı 

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, banka yetkilileri ve yatırımcılarla bir araya geldiği toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  



Enflasyon mesajı 

Enflasyon görünümünde şu anda geçici unsurların etkili olduğunun ve bunun dünya genelinde bu şekilde olduğunun mesajını veren Kavcıoğlu, “Türkiye’de de bu unsurların etkisini yakında yitireceğini öngörüyoruz. Arızi unsurlar ortadan kalktıkça enflasyondaki geçici etkiler de ortadan kalkacaktır.” açıklamasında bulundu. 



“Para politikalarındaki duruş, istikrara yönelik” 

Kavcıoğlu, para politikalarında şu anki duruşun enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi ve fiyat istikrarının sürdürülmesine yönelik olduğunu dile getirirken Merkez Bankası rezervlerinin de 85 milyar dolardan 122 milyar dolara yükseldiğini dile getirdi ve ekledi: “Rezervlerimizi kalıcı ve kararlı şekilde artırmaya devam edeceğiz.” 

Yorumlar (0)