Merkez Bankası Başkanı yatırımcılarla buluştu: “Mevcut politikamızın etkisini 2022'de göreceğiz”

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, yatırımcılarla bir araya geldi. Videokonferans yöntemiyle toplanan yetkililer, rezervleri ve döviz piyasasını konuştu. 

EKONOMİ 02.12.2021, 12:40 04.12.2021, 12:09
Merkez Bankası Başkanı yatırımcılarla buluştu: “Mevcut politikamızın etkisini 2022'de göreceğiz”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, videokonferans yöntemiyle ekonomist ve yatırımcılarla buluştu. Yerli yatırımcılarla yapılan toplantı 11.00’da başladı. Toplantının ana gündemi maddeleri döviz kuru ve rezervlerdi.  

Firmaların yatırımlarındaki istihdam beklentisinin geçen senelere nazaran daha yüksek olduğunu ve yatırım isteğinin de aynı yüksekliğe sahip olduğunu belirten Kavcıoğlu, cari işlemler dengesinin ağustos ve eylül aylarında fazla verdiğini; yıllandırılmış cari işlemler dengesinde de iyileşme gözlemlendiğini kaydetti. 



“Sabit duruşumuzun etkilerini 2022’de göreceğiz” 

Şu anda uygulanmakta olan mevcut para politikasının etkilerinin 2022 senesinin ilk yarısında görüleceğini belirten Kavcıoğlu, özellikle cari işlemler dengesinde kalıcı iyileşme yaratmak istediklerini ve bu kapsamda da ithalata sınır koyup ihracatı artıracak; yatırımcıları da destekleyecek hareketlerde bulunacaklarını ifade etti. 

Yorumlar (0)