Merkez Bankası Başkanı'ndan döviz kuru açıklaması

İhracatçılarla yaptığı buluşmanın ardından gazetecilerin döviz kuru politikası ve Merkez Bankası rezervleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kurdaki istikrarın süreceğini söyledi. İşte Kavcıoğlu'nun konuşmasından detaylar...

EKONOMİ 20.01.2023, 18:48 23.01.2023, 09:21 Hakan Öksüz
Merkez Bankası Başkanı'ndan döviz kuru açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ihracatçılar ile buluştu. Görüşme, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. TCMB Başkanı Kavcıoğlu, görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi. İhracatla ilgili fazla kaygılı olmadıklarının altını çizen Kavcıoğlu, 2023 ihracat hedefinin 300 milyar dolar olduğunu kaydetti.

"Kur politikamız yok ancak istikrar sürecek"

Döviz kuruyla ilgili soruları yanıtlayan Kavcıoğlu, "2021 yılının sonundan bu yana istikrarlı bir durum hakim. Bu istikrar sürecek. Merkez Bankası olarak herhangi bir kur politikamız yok. Türkiye Ekonomi Modeli, başarılı şekilde yürütülüyor. Bu model kapsamında uygulanan politikalar pozitif sonuç veriyor. Dolayısıyla kurda da sorun yok." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın rezervleri 

Şahap Kavcıoğlu'na yöneltilen sorulardan biri de Merkez Bankası'nın rezervleri oldu. TCMB'nin rezerv kaynaklarının yalnızca ihracatçılardan gelmediğini vurgulayan Kavcıoğlu, "Türkiye'de döviz girişinin artması da TCMB'nin kaynaklarını artırıyor. Üretim artışı devam ettiği sürece döviz girişinde de artış olacak. Bu durum, Merkez Bankası rezervleri olumlu yönde etkilemeye devam edecek." dedi.

Yorumlar (0)