Merkez Bankası Başkanı görevden alındı

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı, yerine ise Şahap Kavcıoğlu getirildi.

EKONOMİ 20.03.2021, 02:32 21.03.2021, 09:36
Merkez Bankası Başkanı görevden alındı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanmış olan kararla Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı. Yerine ise Şahap Kavcıoğlu atandı.

Şahap Kavcıoğlu kimdir?

23 Mayıs 1967 tarihinde Bayburt’ta doğan Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

İstanbul Üniversitesi’nde Muhasebe Enstitüsü’nü Denetim Uzmanı olarak tamamlaması sonrası İngiltere’de Hastings College’da İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Ardından ise Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde yüksek lisansını ve doktorasını bitirdi.

İş hayatı

Daha önce Esbank TAŞ’da müfettiş, genel müdür yardımcılığı, müfettiş yardımcısı, şube müdürü olarak görev alan Kavcıoğlu, Halk Bankası İstanbul Bölge Koordinatörlüğü görevinde de bulundu. Yine Halk Bankası’nda Perakende Bankacılığı, İnsan Kaynakları ve Organizasyonu, Esnaf-KOBİ Bankacılığı, Kredi Politikaları gibi görevlerden sorumlu genel müdür yardımcılığı yaptı.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının başkanlığını da yapan Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Galatasaray Kongre üyesidir.

Yorumlar (0)