Memur maaşlarında ocak ayı şoku: Zam, maaşa yansımadı 

Milyonlarca memur ocak ayı maaşını almaya hazırlanırken bordrolar da e-Devlet üzerinde erişime açıldı. e-Devlet üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bordro sorgulama ekranına bakan memurlar ve sözleşmeli personeller, 2022’nin ilk şokunu yaşadı. Zam oranı yüzde 27,91 olarak açıklanmış ancak yüzde 2,5’luk zam teklifi dün Meclis’ten geçmemişti. Gelecek hafta düzenlenecek oturumda yeterli katılımın sağlanması halinde yüzde 2,5’luk zammın kabul edilip maaşlara yansıtılması beklenirken vergi düzenlemesiyle birlikte memur yalnızca 70 TL’lik kar etti. 

EKONOMİ 14.01.2022, 13:58 15.01.2022, 14:11
Memur maaşlarında ocak ayı şoku: Zam, maaşa yansımadı 

Milyonlarca memur ve sözleşmeli personel, ocak ayı maaşlarını almayı beklerken e-Devlet üzerinde ocak ayı maaş bordrosu yayınlandı. Sistem üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bordro sorgulama ekranını gözden geçiren memurlar, alacakları maaşı görünce adeta şok yaşadılar.  

Memur maaşlarında asgari ücrete kadar olan kısımdan gelir vergisi alınmamasının yasalaşması üzerine bordrolarda gelir vergisi 0 TL olarak görülmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 6 Ocak 2022 tarihli genelgesinde sözleşmeli personel ve memur zam oranını yüzde 27,91 olarak açıkladığı ancak sonradan eklenen yüzde 2,5’luk zammın henüz maaşlara yansımadığı görüldü. 



Meclis'te yeterli katılım sağlanamıyor 

Meclis'e dün getirilen yüzde 2,5’luk zam artışı teklifi, genel kurulda yeterli katılım olmaması sebebiyle görüşülemedi. Gelecek hafta da aynı zammın Meclis’e getirilmesi ve bu defa onaylanması bekleniyor. 

Bordrolar sosyal medyada paylaşılmaya başlandı 

Memur ve sözleşmeli personeller, yaşanan sıkıntıları anlatmak amacıyla bordrolarının ekran görüntülerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmaya başladı.  

Yorumlar (0)