Medikal malzeme üretimi için 7 milyon TL destek verilecek

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın girişimleriyle yaşama geçirilen desteklerin, medikal malzeme üretimine ilişkin ithalatı azaltan etmenlerden olması hedefleniyor.

EKONOMİ 13.10.2020, 23:42 14.10.2020, 01:17
Medikal malzeme üretimi için 7 milyon TL destek verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinesinde faaliyetlerine devam eden Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı” dahilinde destek almaya hak kazanan medikal malzeme üretimine ilişkin projelerin belirlendiğini kaydetti.

Bostancı, filtreli N95, temassız ateş ölçer gibi maskelerde kullanılan solunum ventilli ve modüler motorlu acil ve yoğun bakım karyolası üretimine ilişkin projeler ile gıda arzı ve güvenliğine dair tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesine ilişkin projelerin destek almaya hak kazandığını ifade etti.

MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı

7 milyon TL’lik mali destek

Buna göre, ajansa başvuran 94 projenin arasında destek almaya hak kazanan 7 proje için, ajans tarafından yaklaşık olarak 7 milyon TL’lik destek sağlanacak.

“Medikal ürünlerin ihracatı, ekonomiye katkı sağlayacak”

Koronavirüs salgını ile mücadelede önemi artan solunum ventili ve temassız ateş ölçer ile yoğun bakım yatakları imalatının Konya’da üretiliyor olmasının önemine dikkat çeken Bostancı şunları dedi:

Yorumlar (0)