Meclis’te pide fiyatı tartışması: “Pide çabuk bayatlıyor, somun daha iyi”

Meclis’te AK Parti ile CHP arasında pide fiyatlarında dair söz düellosu meydana geldi. Elitaş, Engin Altay’ın sözlerine, “Pide hemen bayatlayan bir üründür, somun ekmek daha iyi.” diyerek yanıt verdi.

EKONOMİ 17.03.2022, 14:20 19.03.2022, 12:57
Meclis’te pide fiyatı tartışması: “Pide çabuk bayatlıyor, somun daha iyi”

Mart ayının sonuna gelinmesiyle birlikte Ramazan ayına sayılı günler kaldı.

Buna göre sade pide fiyatı 6 TL olurken, yumurtalı pide fiyatı ise 7,5 TL oldu.

Gündeme dair konular Meclis’te konuşulurken, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da söz aldı.

Pide fiyatları TBMM’de tartışıldı

Pide fiyatlarındaki artışı eleştiren AK Parti sıralarına eleştiriler geldi.

Engin Altay, AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş’a dönüp, “Bilmeyebilir, ben de bugün öğrendim ve çok özüldüm. 6 TL. Daha da artış olmazsa o da. Üzerinde susam yok, yumurta yok Sayın Elitaş, Nasıl oruç tutup iftar yapacak bu millet? Allah aşkına ya, şu milletin durumuna biraz bakın. 5 kişilik bir aile, 6 kişilik bir aile 24 saatte en az 8 adet pide alacak. Nasıl olacak bu?” dedi.

“Susam yok, yumurta yok, sade pide 6 TL”

Altay, konuya dair sözlerini sürdürürken, “Yüce dinimizin kutsal değerlerini siyasi toplantılarınızda Erdoğan gündeme alıyor. Nasıl olacak bu Sayın Erdoğan? Meclis’ten sesleniyorum size: Ramazan geliyor, susam yok, yumurta yok yalnızca pide 6 TL. Allah’tan korkun diyorum. Başka da bir şey demiyorum.” dedi.

Engin Altay’ın ifadeleri üzerine ise Mustafa Elitaş söz aldı.

“Normal zamanda veya Ramazan’da pide almıyorum”

Elitaş, cümlelerine pide almadığını söyleyerek başlarken, fiyatlandırmayı bilmediğini söyledi.

Elitaş, “Sayın Başkan, teşekkürlerimi sunuyorum. Pide fiyatlarına dair Engin Bey, bugünkü fiyatları izah etti. Ben bilmiyorum, Ramazan ayında da çok fazla pide almıyorum.” şeklinde konuştu.

“Pide hemen bayatlar biliyorsunuz”

Elitaş, pidenin kısa süre içinde bayatladığını söyleyerek, “Allah aşkına yapmayın şimdi, ramazan ayına girerken vatandaşlarımızın söylemlerini doğru kabul etmek şiardandır. Bu bağlamda pide hemen bayatlayan bir üründür, somun ekmek ise hemen bayatlamaz. Gürer burada, pidenin hemen bayatlamasıyla ilişkili kısmını bilir.” dedi.

Yorumlar (0)