Mecliste çorbaya yüzde 100 zam

Gıda fiyatlarındaki artış üzerine yemek bütçesi açık veren TBMM, lokanta fiyatlarını artırmaya karar verdi. 1 lira olan çorbanın fiyatının 2 lira oldu.

EKONOMİ 05.07.2019, 10:51 05.07.2019, 14:12
Mecliste çorbaya yüzde 100 zam

Gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle TBMM'nin yemek bütçesi açık verdi. Hâl böyle olunca meclis lokantalarında çıkan yemeklere zam yapılmasına karar verildi. 

Dün gerçekleştirilen Başkanlık Divan toplantısında değerlendirilen konulardan biri de TBMM lokantalarında milletvekilleri, çalışanlar ve ziyaretçilere sunulan yemeklerdeki fiyat artışı oldu. 

TBMM Genel Sekreterliği, geçmiş yıllarda TBMM lokantalarında gelir-giderin denk olduğunu ancak girdi fiyatlarında görülen artış nedeniyle son yıllarda bu bütçe kaleminin zarar yazdığını bildirdi. 

Bunun üzerine yemeklerin türlerine göre değişik oranlarda zam yapılmasına karar verildi. Meclis Genel Sekreterliğinin yapacağı çalışmanın ardından, kâr amacı olmaksızın, gelir-gider dengesini sağlayacak oranda artışlar yapılacağı kaydedildi. 

Çorba 2 lira olacak 

1 lira olan çorbanın fiyatının 2 lira olabileceği ancak 6 lira ile 12 lira arasında değişen etli yemeklerde artış oranının daha düşük olabileceği bildirildi. 

TBMM yerleşkesinde, milletvekillerinin faydalandığı lokanta ile personel ve ziyaretçilerin kullandığı lokantalarda farklı menüler yer alıyor. 

Yorumlar (0)