Meclis'ten geçti: Elektrik faturalarında yeni dönem

Elektrik enerjisi satışındaki TRT payının kaldırılmasına dair düzenlemeyi de kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

EKONOMİ 21.12.2021, 18:46 22.12.2021, 13:15
Meclis'ten geçti: Elektrik faturalarında yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine toplantısının akabinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, elektrik faturalarında yer alan Enerji Fonu ve TRT payı kesintilerinin kaldırılacağını duyurmuştu.

'Bazı Kanunlarda Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul gördü. Teklif doğrultusunda, elektrik enerjisi satışındaki TRT payı kaldırılıyor.

Teklifteki diğer düzenlemeler

Teklif doğrultusunda, elektrikle çalışan araçlara dair şarj hizmetinin verilebilmesi ve şarj istasyonlarında teknik altyapının tesis edilmesi öngörülüyor. 

Enerji verimliliğindeki uygulama proje desteklerinden faydalanmak isteyenlerin kapsamı tanımlanıyor.

Petrol yatırımcılarının sektördeki çalışmalarına başlama süresi kısaltılıyor. 

Orman içerisindeki suların balık yetiştiriciliğinde kullanılmasına ilişkin düzenlemeler de öngörülüyor.

Bakan Dönmez, 'kademeli tarife'yi duyurmuştu

Bütçe görüşmelerinde konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "1 Ocak 2022 tarihinden itibaren uygulamaya alacağımız kademeli tarife ile birlikte konutunda elektriği daha az tüketen yurttaşlarımız, harcamalarına paralel olarak daha az fatura ödeyecekler." demişti. 

Yorumlar (0)