MEB'den polise yüz koruyucu siperlik

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Emniyet güçlerimiz bu süreçte fedakarca çalışıyorlar. BİLSEM'de ürettiğimiz yüz koruyucu siperleri ücretsiz olarak emniyet güçlerimize ulaştıracağız. 250 bin yüz koruyucu siper üretiliyor, hızla tüm illerimizde valiliklerimiz aracılığıyla gece gündüz nöbet tutan polislerimize iletilecek." dedi.

EKONOMİ 15.04.2020, 13:21
MEB'den polise yüz koruyucu siperlik

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Polis Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "BİLSEM'de (Bilim ve Sanat Merkezleri) üretilen yüz koruyucu siperlikler, emniyet güçlerine ücretsiz olarak ulaştırılacak." diye konuştu.

MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) maskeden yüz koruyucu siperliğe kadar Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirleri çerçevesinde kullanılan çok sayıda ürünü üreterek, ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Polis Haftası'nı kutlamak amacıyla emniyet mensupları için 250 bin yüz koruyucu siperlik üretimine başladı. 

Bir yandan uzaktan eğitim bir yandan koronaya karşı üretim 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığının tüm kapasitesini, milletin bu sıkıntılı günleri atlatabilmesi için kullandığını söyledi.

Bu kapsamda bir taraftan uzaktan eğitimle öğrencilere öğretim desteğinin devam ettiğini öte yandan da maskeden yüz koruyucu siperliğe, dezenfektandan tek kullanımlık önlüklere kadar çok sayıda ürünün hızla üretilerek ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırıldığının altını çizen Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"İçişleri Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde bu süreci yönetiyoruz. Tüm illerde valiliklerimiz, üretilen ürünlerin dağıtımına destek oluyor. Emniyet güçlerimiz bu süreçte fedakarca çalışıyorlar. MEB olarak 81 ildeki 150 BİLSEM'de ürettiğimiz yüz koruyucu siperleri ücretsiz olarak Polis Haftası nedeniyle emniyet güçlerimize ulaştıracağız. Bu kapsamda 250 bin yüz koruyucu siper üretiliyor, hızla tüm illerimizde valiliklerimiz aracılığıyla gece gündüz nöbet tutan polislerimize iletilecek. Sürece katkı veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Yorumlar (0)