Max Planck-Humboldt Araştırma Ödülü Akçiğit'in!

Bu sene ilk defa sosyal bilimler alanında verilen Max Planck-Humboldt Araştırma Ödülü, Chicago Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Ufuk Akçiğit'e verildi.

EKONOMİ 19.09.2019, 16:30 19.09.2019, 16:37
Max Planck-Humboldt Araştırma Ödülü Akçiğit'in!

Alexander von Humboldt Vakfı ve Max Planck Topluluğu ortak araştırma ödülü olan Max Planck-Humboldt Araştırma Ödülü, Almanya dışından gelecek vaat eden araştırmacıların olağanüstü akademik katkılarının tanınması için oluşturulmuş bir ödül. Bu sene ilk defa sosyal bilimler alanında verilen ödülün sahibi Chicago Üniversitesinde İktisat profesörü olarak görev yapan Ufuk Akçiğit'e verildi.

Akçiğit, ödülü kazanmasının ardından kendi Twitter hesabında duygularını paylaştı ve 1,5 milyon avro değerindeki ödülü inovasyon ve ekonomik büyüme konularındaki araştırmalarına yönlendireceğini belirtti.

Ufuk Akçiğit kimdir?

Koç Üniversitesi İktisat bölümünü bitiren Prof. Dr. Akçiğit, doktorasını Massachusetts Institute of Technology'de tamamladı. Amerikan Merkez Bankası Fed'de stajını tamamladıktan sonra, Dünya Bankasında kısa dönem danışmanlık yapan Akçiğit, 2009'da Chicago Üniversitesinde İktisat bölümünde doçentlik yapmaya başladı. Akçiğit, şu anda da aynı üniversitede profesör olarak çalışmaya devam ediyor. Çalıştığı ana alanlar ise, makroekonomi, ekonomik büyüme, firma dinamikleri, inovasyon ve girişimcilik.

Yorumlar (0)