Mastercard ve Visa'dan Rusya kararı

ABD merkezli olan finansal hizmet firmaları Mastercard ve Visa, Rusya'daki operasyonlarını ikinci bir duyuruya kadar askıya aldıklarını açıkladı.

EKONOMİ 06.03.2022, 01:43 06.03.2022, 02:16
Mastercard ve Visa'dan Rusya kararı

Visa tarafından gerçekleştirilen açıklamada, firmanın önümüzdeki günlerde bütün Visa işlemlerini durdurmak amacıyla ülkedeki müşterileri ve partnerleriyle birlikte çalışacağı belirtildi.

Bahse konu süreç tamamlandığında ülkede verilen Visa kartları ile başlatılan bütün işlemlerin artık Rusya dışında çalışmayacağı ifade edilen açıklamada, ülke dışındaki finans kurumlarınca verilen Visa kartların da ülkede çalışmayacağı aktarıldı.

Visa Üst Yöneticisi Al Kelly, Rusya'nın Ukrayna'yı nedensiz yere 'işgale başlamasının' ve şahit olunan kabul edilemez olayların akabinde harekete geçmek mecburiyetinde kaldıklarını dile getirdi.

Kelly, "Meslektaşlarımız ve Rusya halkı üzerinde oluşturacağımız etki sebebiyle üzgünüz." yorumunda bulundu.

Rusya'ya yönelik yeni yaptırım

Mastercard tarafından gerçekleştirilen açıklamada da halihazırdaki çatışmanın eşi benzeri görülmemiş yapısı ve tamamen belirsiz bir ekonomik ortam göz önüne alınarak ülkedeki ağ hizmetlerinin askıya alınması yönünde karar verildiği kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, "Rus bankalarınca verilen kartlar bundan böyle Mastercard tarafından desteklenmeyecek. Rusya dışında verilen herhangi bir Mastercard, ülkedeki işletmelerde veyahut ATM'lerde çalışmayacak." denildi.

Yorumlar (0)