Market, manav ve pazarlarda seçmece dönemine son!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, pazar, manav ve marketlerde sebze-meyvelerin seçilerek alınmasının yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde yasaklandığını bildirdi. 

EKONOMİ 20.03.2020, 13:27 20.03.2020, 21:27
Market, manav ve pazarlarda seçmece dönemine son!

Pazar, manav ve marketlerde sebze-meyve gibi ambalajsız ürünler artık seçilmeden alınacak.

Ticaret Bakanlığı, yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına ilişkin alınan önlemlerin hayata geçirilmesi hususunda 81 il valiliğine talimat gönderdi. 

Bakan Ruhsar Pekcan, Çin'in Hubey eyaletine bağl Vuhan kentinde ortaya çıkarak hızla yayılan yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok önemli önlemler ve hızlı kararların alındığına dikkat çekti.

Pekcan, perakende ve toptan satışlara ilişkin alınan önlemleri şöyle sıraladı:

  • Pazar, manav ve marketlerde ambalajsız olarak satılan yaş sebze ve meyveler tüketiciler tarafından seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen şartlarına dikkat edilerek satılacak. 
  • Belediyeler tarafından pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirilerek, gerekli ve yeterli hijyen tedbirleri alınacak.
  • Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğu kadar geniş tutulacak, tezgâh aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa yol açacak kasa ve ambalajlar olmayacak.
  • Toptancı halleri, pazar yerleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkese hijyen kurallarına ilişkin bilgi verilecek ve herkes hijyen kurallarının gerektirdiği şekilde davranacak.

Ticaret Bakanı Pekcan, koronavirüsün yayılmasını engellemek için vatandaşların alınan önlemler hususunda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı. 

Yorumlar (0)