Maden sahaları ihale ediliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 11 adet maden sahasının 3 Eylül itibarıyla ihale edileceğini açıkladı. 

EKONOMİ 03.09.2021, 10:47 04.09.2021, 09:27
Maden sahaları ihale ediliyor

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), bazı şehirlerde bulunan maden sahalarının ihale edileceğini açıkladı. Resmi Gazete’de yayınlanan ihale haberine göre sahalar, 3 Eylül tarihinden itibaren MAPEG’in internet sitesinden ilan edilecek. Kapalı teklif ve açık artırma usulü ile yapılacak olan ihaleye katılabilmek için gereken teminat tutarı, sahanın şartnamesinde belirtilen taban ihale bedelinden ve kapalı olarak verilen teklifin yüzde 20’sinden az olamayacak. Başvurular, ihalenin yapılacağı tarihte, 09.00-09.30 arasında Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne doğrudan yapılacak.  



10 şehirdeki maden sahaları ihalendirilecek 

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Niğde ve Gaziantep’te 1B grubu maden sahası; Niğde, Hatay ve Burdur’da 2.grup çimento ve kireç maden sahası uç veya ara ürün üretimine yönelik tesis kurulması şartıyla ihaleye çıkarılacak. Kayseri, Niğde, Konya, Muğla, Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Gaziantep’te de 4.grup seramik, feldispat ve bentonit maden sahası ara veya uç ürün üretimine yönelik tesis kurulması şartıyla ihalendirilecek. 



Bunlara ek olarak MAPEG tarafından hukuki durumu sona eren 578 maden sahası da ikinci kez ihale edilerek aramalara açılacak. İhalesi yapılacak sahaların il, erişim numarası, ruhsat grubu, paftası, ihale şartnamesi, koordinatlı dökümleri ve ihale tarihleri genel müdürlüğün sitesinden yayınlanacak ve en az 15 gün erişime açık tutulacak. 

Yorumlar (0)