Maaşını az bulunca iş değiştirdi: Yıllık kazancı 800 bin TL

Batman’da bir markette çalışan genç adam, aldığı maaşı yetersiz bulunca çilek üretmeye karar verdi. Senelik kazancı 800 bin lirayı bulan genç üretici, satışlardan çok memnun olduğunu ifade etti.

EKONOMİ 31.05.2022, 21:35 01.06.2022, 15:40
Maaşını az bulunca iş değiştirdi: Yıllık kazancı 800 bin TL

Batman’a bağlı Sason ilçesinde ikamet eden Bayram Doğan (30), daha evvel bir markette görev yapıyordu. Aldığı maaşı yetersiz bulan Doğan, çilek üretmeye karar verdi. Ürettiği çilekleri Bingöl-Diyarbakır kara yolu üzerinde satışa çıkartan genç adam, satışlardan çok memnun olduğunu dile getirdi.

"Akaryakıt fiyatları bizi çok zorluyor"

Daha evvel markette çalıştığını, aldığı ücretin yetersiz olduğunu kaydeden Doğan, çilek işine girmeye karar verdiğini söyledi. 

Doğan, şöyle konuştu:

"Yılda her bir dönümden 40 bin lira kazanıyoruz. Senede üç kez ürün alıyoruz. Toplamda 20 dönümlük arazide ürün yetiştiriyoruz. Marketlere göre daha uyguna satıyoruz. Küçük kasa 35 lira, büyük kasa 150 lira. Arada hiçbir aracı yok, direkt olarak tezgaha geliyor. Sera ürünü değil. İlaç kullanmıyoruz. Toprağımızda da gübre yok. Şu anda ilk partiyi satıyoruz, ikinci parti yaza doğru gelecek. Akaryakıt fiyatları bizi çok zorluyoruz. Şu an için memnunuz."  

"Buradan her geçtiğimde çilek alıyorum"

Kara yolu üzerinde çilek satın alan Fatih Yıltaş adlı yurttaş, “Yerli üretim olduğu için tadı çok güzel. Bu yoldan her geçtiğimde çilek alıyorum." diye konuştu. 

Yorumlar (0)