Lütfi Elvan'dan esnafa müjdeli haber: Kalıcı hale gelecek

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Reform Takvimi’ne yönelik açıklamalarda bulunarak, ilgili takvimin en geç salı günü açıklanacağını belirtti.

EKONOMİ 16.03.2021, 11:58 17.03.2021, 10:32
Lütfi Elvan'dan esnafa müjdeli haber: Kalıcı hale gelecek

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ‘Ekonomi Reform Paketi’ne yönelik merak edilenleri tek tek açıkladı.

Reform takvimi haftaya açıklanıyor

Refom paketinin detaylarının en geç haftaya Salı günü açıklanacağını belirten, Elvan, “Aslında planımız cuma günü açıklamaktı, en geç önümüzdeki hafta bu eylem takvimini açıklayacağız” diye konuştu.

Esnafa gelir vergisi muafiyeti kalıcı oldu

Bakan Elvan, basit usul vergi muafiyeti uygulamasının bu seneden itibaren devamlı hale geleceğini belirterek, istisna uygulamasının 2021 gelirleriyle başlayacağını ve kalıcı hale geleceğini ifade etti.

‘3 ayda bir reform takip toplantısı düzenlenecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi 3 ayda bir Reform Takip Toplantıları’nın düzenleneceğini belirten Bakan Elvan, “Takvim hazırlanırken, tüm bakanlıklarımız, ilgili kuruluşlarımız yer alacaklar” açıklamasında bulundu.

Kamu filo yönetim sistemi

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, ‘Kamu Filo Yönetim Sistemi’ni geliştirdiklerini açıklayarak, “Kamu taşıtlarının tedariki, kullanımı, tasfiyesinde etkinlik ve verimliliği artıracağız” değerlendirmesinde bulundu.

Rekabete dayalı piyasa

Rekabete dayalı piyasaya müdahalenin söz konusu olmadığını vurgulayan Lütfi Elvan, “Fiyat İstikrarı Komitesi ile enflasyonla mücadelede tüm kesimleri aynı masada topluyoruz” diye konuştu.

Bankalarda kredi düzenlemeleri

Yakın izlemedeki kredilerin 387 buçuk milyar olduğunu vurgulayan Bakan Elvan, “Bankacılık sektörünün aktif kalitesinin artırılmasını son derece önemsiyoruz” dedi.

Yatırım ve geliştirme çalışmaları

İstanbul dışında da sanayileşmenin sağlanması gerektiğini ifade eden elvan, “Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerini faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

TÜİK verilerinin paylaşılması

Elvan, TÜİK’in köklü ve uluslararası standartlara uygun bir kurum olduğunu söyleyerek, “TÜİK, tüm çalışmalarını EuroStat ile sürdürüyor. TÜİK, kamuoyundaki bir takım spekülatif eleştiriler dikkate alınarak hiçbir şekilde en ufak bir talimat ya da süresinden önce bilgi alınmadı” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)