Luna Vakfı kaç adet Bitcoin sattı?

Bir hafta öncesine kadar kripto dünyasının en büyük 6'ncı varlığı olan Terra (LUNA), günler içinde 80 dolar civarından 0.0001 dolar fiyatının altına indi. Luna Vakfı, bu süreçte kaç Bitcoin sattıklarını Twitter'dan duyurdu.

EKONOMİ 16.05.2022, 18:48 Hakan Öksüz
Luna Vakfı kaç adet Bitcoin sattı?

Kripto piyasası, önceki hafta yaşanan çöküşle son 1,5 yılın dip seviyesini görmüştü. Bir hafta öncesine kadar kripto ekosisteminin en büyük 6'ncı varlığı olan Terra (LUNA), günler içinde çökmüştü. Kripto yatırımcıları, en büyük coinlerden birinin 3 gün içinde 88 dolardan düşerek 1 doların altına inmesine tanıklık etmişti.

Fiyatı günler içinde çakıldı!

Luna vakfının stabil coini olan ve değeri 1 dolara endeksli olması gereken UST, hızlıca düşüşe geçmişti. UST'nin 1 dolar seviyesinde kalması için elinde bulunan Bitcoin (BTC) ve USDT'leri satan Luna Vakfı, BTC fiyatının 26.000 dolar bandını görmesine neden olmuştu. UST'nin, fiyatı 1 dolara endeksli bir stabil coin olmaktan çıkması nedeniyle on binlerce kişi servetini kaybetmişti.

"7 Mayıs'ta rezervlerde 80 bin 394 adet BTC vardı"

Luna Vakfı, düşüş sırasında durumu toparlayabilmek için BTC rezervinden ne kadarlık miktarın satıldığını Twitter üzerinden duyurdu. Bu yıl ocak ile mayıs ayları arasında 3.2 milyar dolarlık BTC yatırımı yapan vakıf, "7 Mayıs günü, rezervlerimizde 80 bin 394 adet BTC vardı." açıklamasında bulundu. 

Şu an sadece 313 adet BTC kaldı!

Önceki günlerde büyük satışlar yapan Luna Vakfı'nın paylaşımına göre, rezervlerde şu an sadece 313 adet BTC kaldı. 7 Mayıs günü vakfın rezervlerinde; 26 milyon 281 bin USDT ve 1 milyon 691 bin LUNA bulunuyordu. 

Yorumlar (0)