LPG’de ÖTV sıfıra yaklaştı!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinde ÖTV miktarının 1.46 TL, motorinde 1.13 TL’ye indiğini belirterek, LPG’de ise ÖTV’nin neredeyse sıfıra yaklaştığını açıkladı.

EKONOMİ 16.03.2021, 14:50 17.03.2021, 09:57
LPG’de ÖTV sıfıra yaklaştı!

Devletin akaryakıt fiyatlarını sabitlemek için vazgeçtiği ÖTV miktarının 4 milyar TL civarında olduğunu belirten EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, LPG fiyatlarındaki ÖTV miktarının da sıfıra yaklaştığını söyledi.

Aktaş, akaryakıt fiyatlarını sabit tutmak amacıyla kullanılan eşel mobil sisteminin çalışma prensibine yönelik açıklamalarda bulundu.


 
Eşel mobil sistemi

Eşel mobil sistemiyle fiyatlarda bir üst limit belirlendiğine dikkat çeken Aktaş, limitin üzerinde zam gelmesi durumunda zam miktarının bir kısmının ÖTV üzerinden sübvanse edildiğini söyledi.

Sistemde son durum

Özellikle dolar kurundan dolayı yükselen fiyatlara işaret eden Aktaş, “2020 yılının eylül ayından bu yana sistem sayesinde tüketicilerine yansıtılmayan ÖTV miktarı 3 milyar 936 milyon lira oldu” açıklamasında bulundu.

‘Fatura kaçakçılığıyla mücadelenin her zaman yanında olduk’

Aktaş, son süreçte başlatılan soruşturmalar sonucunda akaryakıtta vergi kaçakçılığıyla mücadele büyük yol katledildiğini vurgulayan Aktaş, fiyat indirimine giderek sektörü de kirleten uygulamaların EPGİS olarak her zaman karşısında durduklarını ifade etti.

‘Ucuz akaryakıttan uzak duralım’

Tüketicilerin bir süre ucuz akaryakıttan uzak durmasını tavsiye eden Aktaş, “Fatura kaçakçılığı ile devlet milyarlarca lira vergi kaybına uğratıldı” değerlendirmesinde bulundu.

‘Meclis’e gelmesini bekliyoruz’

Aktaş, fatura kaçakçılığının oluşmasına engel olmak için ucuz akaryakıta yönelmenin yanlış olduğunu vurgulayarak, faturasal kaçakçılık ile mücadele maddelerinin Meclis’e gelmesini beklediklerini söyledi.

Yorumlar (0)