Litresi 2 bin liradan başlıyor: Gram gram satılıyor

Elde edilmesi bir hayli zahmetli olan aromatik ve tıbbi yağların litresi 2 bin 500 TL'den alıcı buluyor. Yurttaşlar, fiyatı yüksek olan bu şifalı yağları gram gram satın alıyor.

EKONOMİ 20.10.2021, 20:53 21.10.2021, 16:36
Litresi 2 bin liradan başlıyor: Gram gram satılıyor

Aktarlarca satışa sunulan lavanta, nane ve kekik yağının litre fiyatı 2 ila 2 bin 500 TL arasında satılıyor. Tıbbi ve aromatik yağlar çok sayıda hastalık için kullanılabiliyor. Söz konusu şifalı yağların ücretinin yüksek olmasının nedeni ise 1 ton ağırlığındaki üründen yalnızca 1 litre yağ çıkıyor olması. Bitkisel tedavi amacıyla kullanılmakta olan aromatik yağlar, fiyatları çok yüksek olmasına karşın yurttaşlar tarafından ilgi görüyor. Yurttaşlar, fiyatı yüksek olan bu şifalı yağları gram gram satın alıyor.

"Faydaları say say bitmez"

1 ton ağırlığındaki üründen sadece 1 litre yağ çıkması sebebiyle bahse konu yağların ücretinin yüksek olduğunu söyleyen aktar İsmail Hakkı Ispartalı, "Saf yağ olduğundan dolayı fiyatı yüksek. 1 ton nane, lavanta ve kekik otundan yalnızca 1 litre yağ elde edebiliyoruz. Söz konusu yağların 1 litresi 2 ila 2 bin 500 TL arasında satılıyor. Çörek otu ve badem yağının litresi ise 300 TL. Yurttaşlar, fiyatı yüksek olan bu şifalı yağları gram gram satın alıyor. Tüm bu yağlar sağlık için kullanılmakta. Faydaları saymakla bitmez. Bizim de görevimiz yurttaşa en iyi hizmeti sunmak." diye konuştu.







Yorumlar (0)