Lagarde: Trump belirsizlikleri sonlandırabilir

Christine Lagarde, Trump'ın tarifeleri kaldırarak küresel ekonomik büyüme üzerindeki belirsizlikleri ortadan kaldırabileceğini söyledi.

EKONOMİ 21.10.2019, 10:27 29.10.2019, 17:39
Lagarde: Trump belirsizlikleri sonlandırabilir

Kasım ayında Mario Draghi'nin yerine Avrupa Merkez Bankası Başkanlığına gelecek olan Christine Lagarde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile ticaret savaşının küresel ekonomik büyümeyi negatif etkilediğini ve tarifelerin kalkmasının aslında bunu engelleyebileceğini söyledi.

Lagarde, CBS News’in “60 Minutes” programına verdiği röportajda,  “Donald Trump’ın en önemli anahtarının ticaret şartlarının öngörülebilirliği ve kesinliği olduğunu düşünüyorum. Zarar veren şey bilinmezlik” ifadelerini kullandı. CBS muhabiri John Dickerson'ın ticaret savaşının küresel ekonomiyi yanlış yönlendirip yönlendirmeyeceğine dair soruya, “Kesinlikle küresel ekonomik büyümeyi düşürecektir. Büyümenin azalması daha az yatırım, daha az istihdam, daha çok işsizliğe sebep olacaktır. Yani kesinlikle etkili.” şeklinde cevap verdi.

Lagarde’ın sekiz yıl boyunca başkanlık görevini yürüttüğü Uluslararası Para Fonu (IMF) geçtiğimiz günlerde küresel büyüme tahminini dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşına atıfta bulunarak düşürmüştü.  IMF şu anda dünya ekonomisinin bu yıl Temmuz’da yüzde 3.2 olarak öngörülen büyümesini yüzde 3’e, 2020 büyümesini ise yüzde 3.5’den yüzde 3.4’e revize etti.

Yorumlar (0)