Lagarde, ECB başkanlığını kazandı!

AB milletvekilleri ECB başkanlığına Christine Lagarde'ı seçti.

EKONOMİ 20.09.2019, 09:39 20.09.2019, 09:54
Lagarde, ECB başkanlığını kazandı!

Eski Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) ilk kadın başkanı olacak. Lagarde'ın adaylığı dışında başka adaylık bulunmayan seçimde, Avrupa Parlamentosu ECB başkanlığı için Lagarde'ı seçti.

Lagarde, 394 oyla oy çokluğunu kazandı. Salı günü Strazburg'da yapılan genel kurul toplantısında, 206 Avrupalı milletvekili Lagarde'ın aleyhine oy kullanırken, 49 oy çekimser olarak kullanıldı.

Fakat, herkes Lagarde'ın adaylığı konusunda mutlu değildi. Bazı milletvekilleri, alaycı bir biçimde, oy verecek başka bir rakip olmadığından sonucun şaşırtıcı olmadığını belirtti. Bazıları da, Lagarde'ın toplantıya gitme zahmetine bile girmediğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu, seçilen kişinin pozisyonu doldurmaya uygun olup olmadığı hakkında, yalnızca bağlayıcı olmayan bir görüş verir. Bununla birlikte, Lagarde'ın ataması, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin Ekimde gerçekleştireceği Avrupa Konseyi zirvesinde, ECB başkanı Mario Draghi’nin istifa etmesinden kısa bir süre önce resmîleştirecek gibi görünüyor. Onaylandığı takdirde, dünyanın en güçlü finans kurumlarından birinin başı olarak sekiz yıllık görev süresi 1 Kasım'da başlayacak.

Ataması onaylandığı takdirde, Lagarde, dünyanın en güçlü finans kurumlarından birinin başı olarak, 1 Kasımda sekiz yıl boyunca görev yapacak.

Christine Lagarde kimdir?

Eski bir avukat olan Lagarde, G7 ülkelerinde maliye bakanı olarak görev yapan ve 2011'de IMF'ye başkanlık eden ilk kadındı. Bu yılın başlarında ECB'de "en iyi iş"e aday olmak için IMF'den istifa etti.

Yorumlar (0)