Kylie Jenner büyük hisseyi sattı

Amerikan Forbes dergisinin kendi servetini yapan en genç milyarder ilan ettiği Kylie Jenneri Kylie Cosmetics'in çoğunluk hissesini sattı.

EKONOMİ 20.11.2019, 10:46
Kylie Jenner büyük hisseyi sattı

Kylie Cosmetics ismiyle, 2015 yılında 29 dolarlık ruj kitleri piyasaya sürerek makyaj serüvenine başlayan ve başarısını geçtiğimiz yıl Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i yerinden ederek servetini kendi yapan en genç milyarder (Self-Made Billionaire) unvanı ile taçlandıran Kylie Jenner yeni bir ortaklık ile gündemde.

Sosyal medya fenomeni ve iş kadını Kylie Jenner'in şirketi Kylie Cosmetics'in yüzde 51'lik hissesi, ABD merkezli kozmetik devi Coty'ye 600 milyon dolara satıldı.

Bu anlaşmanın ardından Coty'nin hisseleri yüzde 2,6 yükseldi.

Kreatif direktör olacak

Anlaşmanın ardından Kylie Jenner ve ekibi ürünlerden ve pazarlamadan sorumlu olmaya devam edecek.

Kylie Jenner markanın kreatif direktörlüğünü üstlenecek.

Coty değerlendi

Coty, bu anlaşmanın önümüzdeki 3 yılda net karına yüzde 1'lik bir katkı vermesini bekliyor. Satın alma süreci ise önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde bitmiş olacak. Coty'den yapılan açıklamaya göre firmalar bundan sonra markanın küresel büyüme hedeflerine odaklanacak.

Son yükselişle birlikte Coty hisseleri 2019 genelinde yüzde 86 değerlendi. Coty bu sayede dünden itibaren 9,3 milyar dolarlık piyasa değerini gördü.

Yorumlar (0)