Kuzey Akım-2'de sona yaklaşıldı

Rus gazını Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım-2 Doğal Gaz Boru Hattı inşaatında sona gelindi. İnşaatın en geç 1 ay içinde bitmesi öngörülüyor.

EKONOMİ 02.10.2019, 13:20
Kuzey Akım-2'de sona yaklaşıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirilen Rusya Enerji Haftası etkinliğinde Kuzey Akım-2 projesiyle ilgili habercilere açıklamalarda bulunan Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Zubkov, projenin önemli engellerinden biri olan Danimarka bölümü ile ilgili olarak, "Danimarka, projenin kendi topraklarından geçecek kısmı için izin vermemesi halinde bile inşaat devam edecek. Eğer Danimarka'dan izin alamazsak, tarafsız sulardan inşaatı sürdürürüz." dedi.

Projenin inşaat takvimine ilişkin olarak da bilgi veren Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Zubkov, "Her şey yaklaşık 4-5 hafta içinde tamamlanabilir ancak aralık sonuna kadar vaktimiz var, bu nedenle acele etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kuzey Akım-2 projesinin toplam maliyetinin 10 milyar avro civarında olması bekleniyor. Kuzey Akım-2 projesiyle yılda 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk edilmesi hedefleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Polonya ve Ukrayna ile Baltık ülkelerinin inşasına karşı çıktığı projenin ortakları arasında Rus devi Gazprom'un yanı sıra Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi şirketler yer alıyor.

Yorumlar (0)