Kuyumcular çok dertli

'Türkiye Ekonomi Modeli' ile birlikte dolar ve altında düşüş meydana gelirken, kuyumcular, dolar ve altın almak için kendileri ile o anki fiyatı sabitleyerek anlaşma yapan, fiyat düşünce de almaktan vazgeçen yurttaşlardan yana mağdur olduklarını ileri sürdü.

EKONOMİ 27.12.2021, 20:52 28.12.2021, 16:06
Kuyumcular çok dertli

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla birlikte dolar ve altında sert düşüşler görüldü. Düşüş karşısında daha evvel dolar ve altın satın almak için anlaşan yurttaşlar vazgeçince kuyumcular mağdur olduklarını ifade etti. 

"Zarar ediyoruz"

30 senedir kuyumculuk yapan Mehmet Yüksel, yurttaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini söyleyerek, “Esnafın altın rafinerisi yok. Altın üretmiyorlar. Onlar da altını birilerinden satın alıyorlar. İnsanlar altın alıyor, fiyatı düşünce de getirip iptal ediyor. Bu durumda zarar ediyoruz. Bazıları o esnada satın aldıkları döviz ve altının ücretini EFT/havale ile gönderiyor, ardından iptal ediyor. Lütfen biraz anlayışlı olsunlar." diye konuştu. 

“Tüm dünyada 'güvenli liman' olarak görülür"

Altının güvenli bir yatırım aracı olduğunu söyleyen Yüksel, “Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Yalnızca Türkiye için söylemiyorum, altın tüm dünyada güvenli limandır." özlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)