Kuyumcu esnafından 'altın tavsiye'

Kuyumcu esnafı Yusuf Yıldırım, dövizi yalnızca ihtiyaç sahiplerinin satın alması gerektiğini, parasını TL'de tutmak istemeyenler için en çok kazandıran ve en güvenli milli yatırım aracının yine altın olduğunu dile getirdi.

EKONOMİ 20.12.2021, 00:23 21.12.2021, 09:16
Kuyumcu esnafından 'altın tavsiye'

Döviz kurunda meydana gelen yükselişe ilişkin olarak açıklamada bulunan Yıldırım, parasını TL'de tutmak istemeyenler için döviz almak yerine altın tercihinde bulunulması gerektiğini dile getirdi. 

"2022'de de yatırımcısının yüzünü güldürecek"

Dövize paralel olarak altın fiyatlarında da artış olduğunu, an itibarıyla yüksek fiyat sebebiyle insanların altın satın almak yerine satmaya yöneldiğini anlatan Yılmaz, “Altın fiyatları artınca satış fırsatı olarak görüldü. Şu anda alımdan çok satış yapıyoruz. Ben her fırsatta söylüyorum, döviz yerine altın tercih edilmeli. Bizim geleneksel yatırım aracımız altındır. Dövizi yalnızca ihtiyacı olan insanlar alsın. Bunlar dövizle iş yapanlar olabilir, ithalatçılar olabilir, sanayiciler olabilir. Altın şimdiye kadar hiç kimseyi yanıltmadı. TL'de kalmak istemeyenler altını tercih etsin. Dövizde kalmak bence doğru değil. Altın fiyatları bir senede yüzde 75 oranında arttı. 2022'de de yatırımcısının yüzünü güldürecek." diye konuştu. 





Yorumlar (0)