Kuveyt'ten İran'a virüs yardımı

Kuveyt, İran'ın yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelesine katkı sağlamak için 10 milyon dolar yardım gönderecek. 

EKONOMİ 17.03.2020, 13:49
Kuveyt'ten İran'a virüs yardımı

İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın (IRNA) aktardığı habere göre, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Kuveytli mevkidaşı  Al Sabah telefonda görüştü.  

Ahmed Nasser Al Sabah, Cevad Zarif'e destek mesajları verdi ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede İran'la beraber olduklarını belirterek destek amacıyla 10 milyon dolar yardım göndereceklerini söyledi.

Zarif ise tüm dünyada krize neden olan yeni tip koronavirüsle başa çıkmanın bölgesel ve global iş birliği gerektirdiğinin altını çizerek, Kuveyt'e ABD’nin İran’a yönelik tek taraflı yaptırımlarına uymaması çağrısında bulundu.

ABD yaptırımları

İran çapında bugüne dek 853 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan salgınla mücadele için İran Sağlık Bakanlığının ihtiyaç listesini "ACİL" başlığıyla paylaşan Zarif, tüm dünya ülkelerini İran'a yardıma çağırmış ve ABD'nin tek tarafları yaptırımlarının kaldırılmasını talep etmişti.

Çin ve Rusya dışişleri makamlarından yapılan açıklamalarda da, Covid-19 ile mücadele eden İran'a tıbbi malzeme gönderilmesini engelleyen ABD'nin tek taraflı yaptırımları "insanlık dışı" olarak nitelendirilerek yaptırımların kaldırılması istenmişti. 

ABD'nin İran'ın sağlık sektörünü doğrudan hedef alan bir yaptırımı olmamasına rağmen tek taraflı bankacılık yaptırımları ve ABD'nin yaptırım listesine alınma korkusu birçok şirketin İran'a sağlık malzemeleri ve ilaç ithalatının önünü kapatıyor.

Yorumlar (0)