Küresel piyasalar imalat sanayi verilerini bekliyor

Hafta başından beri karışık bir seyir izleyen uluslararası piyasalar, imalat sanayine gözünün çevirirken, Amerika Birleşik Devletleri, Başkan Joe Biden’ın açıkladığı 2 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin seyrini gözlemleyecek.

EKONOMİ 01.04.2021, 11:15 01.04.2021, 16:16
Küresel piyasalar imalat sanayi verilerini bekliyor

Bugün açıklanacak olan imalat sanayi verileri küresel piyasalarda alıcılar ve yatırımcılar için belirleyici olacak. Amerika Birleşik Devleti Başkanı Biden, ABD ekonomisinin tekrar hareketlenmesi için hazırladığı 2 trilyon dolarlık paketin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Covid salgının ülkenin zengin kesiminin servetinin 4 trilyon dolar artırdığını ve milyonlarca vatandaşında işini kaybettiğine işaret ederek, “Bu ülkeyi Wall Street değil orta sınıf inşa etti” açıklamasında bulundu.

ABD’de istihdam beklentileri karşılamadı

Dün açıklanan verilere göre Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi, özel sektör istihdamı 517 bin düzeyinde artarak olumlu sinyaller verse de beklentileri karşılamadı. Karışık bir seyir izleyen New York borsasında, S&P 500 0,36, Nasdaq 1,54 yüzdeleriyle değer kazanırken, Dow Jones 0,26 yüzdesiyle negatif ayrıştı.

Almanya yatay görünüm sergiledi

İngiltere FTSE 0,86, Fransa’da CAC 0,34 yüzdeleriyle negatif hareket ederken, Almanya DAX yatay bir görünüm sergiledi. 

Asya’da pozitif hava hâkim!

Asya kıtasında Nikkei yüzde 1, Çin Şanghay 0,2 ve Güney Kore Kospi 0,6 yüzdeleriyle pozitif hareket etti. 

BIST dün yüzde 0,29 değer kaybetti

Türkiye’de ise ‘ekonomi güven endeksi’ rakamları açıklanmıştı. Borsa İstanbul, 0,29 oranında negatif yönlü hareket ederek günü 1.391,73 seviyelerinden kapadı. 

Yorumlar (0)