Kurban satıcıları isyanda: "Alıcı yok"

Kurban Bayramı’na çok az bir süre kala Denizli'deki hayvan pazarında kurbanlık hayvanlar satılmayı beklerken, alıcıların ise geçtiğimiz yıla kıyasla çok daha az olduğu görüldü. Kurbanlık hayvan satan Kamil Keven, "Kurbanlık hayvan var ama alıcı yok." dedi.

EKONOMİ 03.07.2022, 22:56 04.07.2022, 15:48
Kurban satıcıları isyanda: "Alıcı yok"

Bayrama çok bir süre kalmasına rağmen hayvan pazarlarında adeta yaprak kıpırdamıyor. Farklı kentlerden Denizli'ye gelerek yerlerini alan kurbanlık hayvanların büyük çoğunluğu bayrama çok az bir süre kalmasına rağmen satılamadı. Geçtiğimiz seneye oranla ilginin çok az olduğu pazarda hayvan sahipleri ise son günleri büyük bir ümitle bekliyor. Satıcıların büyük çoğunluğu son günlerde yurttaşların fiyatlarda düşüşü olabileceğini düşündüğü için satışların olmadığını ifade ederken, bazı satıcılar ise fiyatların değişmeyeceğini ve asla indirim yapmayacaklarını kaydetti. 

“Kurbanlık hayvan var ama alıcı yok"

Yurttaşların son günü beklediğini söyleyen satıcı Kamil Keven, “Kurbanlık hayvan var ama alıcı yok. Geri götürsek bile kasap yine bu fiyata keser. Daha aşağısına satma şansımız yok. Bendeki hayvanlar 1 ton ağırlığında. 60 bin lira istiyorum fakat şu ana dek 50 bin liradan falan veren olmadı. Fiyatları indirme şansımız yok." dedi.

"Yalnızca 6 tane satabildim"

Bu sene fiyatların ucuzlamayacağını belirten Ferit Arın, “Muş'tan 36 tane büyükbaş hayvan getirdim. Şu ana dek 6 hayvan satabildim. Ucuzlar diye son günü bekliyor fakat bu kez ucuzlamaz." diye konuştu. 

“Ucuz hayvanlar rağbet görüyor"

Erzurum’dan hayvanlarını satabilmek için gelen Erol Yıldırım ise “Kilometrelerce öteden geldim, hepsini satmam gerekiyor. 10 gündür burada bekliyorum. Genellikle en ucuz hayvanı satın alıyorlar." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)