Kurban pazarında fahiş fiyat artışı yaşanıyor 

Kurban pazarları kurulmaya başlandı. Ülkenin dört bir yanında kurbanlık almak için pazara giden vatandaşlar, fiyatlardan şikayetçi. Özellikle büyükbaş kurbanlıklarda hayvan başına bin liraya varan artış yaşanıyor. 

EKONOMİ 09.06.2021, 11:47 10.06.2021, 11:23
Kurban pazarında fahiş fiyat artışı yaşanıyor 

Kurban Bayramı yaklaşırken ülkenin dört bir yanında da kurban pazarları kurulmaya başlandı. Artan yem, saman ve ot fiyatları sebebiyle kurbanlıklara yapılan zam, kurbanlık almaya gelen vatandaşların gözünden kaçmadı. Tercihini büyükbaş kurbanlıklardan yana kullanmak isteyenler, hayvan başına neredeyse bin liralık zammı gördükten sonra küçükbaş kurbanlığa yöneldi. 

Küçükbaş kurbanlıklar yok satmaya başladı

Büyükbaş kurbanlıklara gelen fahiş zamlardan sonra küçükbaş kurbanlıklara yönelim arttı. Küçükbaş kurbanlıklar ise yok satmaya başladı. Küçükbaşların fiyatları ise 800 TL ile 2 bin TL arasında.

Ucuz küçükbaş kurbanlık almak isteyen kişiler, sabah erken saatlerde pazarları ziyaret ediyor. Hareketliliğin başladığı pazar yerlerinde her seneki gibi bu sene de renkli pazarlık görüntüleri ortaya çıkıyor.



Erzurum’da büyükbaş fiyatı 8 bin TL

Büyükbaş kurbanlıkların merkezlerinden sayılan Erzurum’da küçükbaş kurbanlık fiyatı 800 TL’den başlarken büyükbaş kurbanlık fiyatı ise 8 bin TL’den başlıyor.

Ankara ve İstanbul fiyatları

İstanbul ve Ankara’da fiyatlar ise Erzurum fiyatlarından daha yüksek. İstanbul’da büyükbaş kurbanlıklar 10 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılırken Ankara’daki büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 9 bin TL’den başlıyor. Bu fiyatlar geçen sene ortalama bin TL daha azdı.



Artan maliyetler sebebiyle fiyatlar da arttı

Besicilerden metin Güler, Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş hayvanların daha çok ilgi gördüğünü belirterek bunda fiyatların etkili olduğunu söylüyor: “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde artan yem, saman ve ot fiyatları sebebiyle kurbanlık fiyatlarında da artış yaşandı. Geçen sene 700 TL’ye aldığımız samanı bu sene bin 200’e alıyoruz. Geçen sene 90’a aldığımız arpayı bu sene 140’a alıyoruz. Yemin çuvalı da 160 TL civarı.” 

Yorumlar (0)