Kurban fiyatlarını gören vatandaş, araba ve kurbanlık arasında kaldı 

Amasya’da satışa çıkarılan kurbanlıkların fiyatları, görenleri hayrete düşürdü. Araba fiyatlarıyla yarışan kurbanlıklarda bir yılda yüzde 20’lik zam yapıldığı görüldü. 

EKONOMİ 27.05.2021, 12:23 28.05.2021, 09:28
Kurban fiyatlarını gören vatandaş, araba ve kurbanlık arasında kaldı 

Ülkemizin en önemli “kırmızı et” merkezlerinde ilk sıralarda yer alan Amasya Suluova’da kurbanlık pazarı bu sene erken kuruldu. Yüzlerce hayvanın alıcıya çıktığı pazarda ilk belirlemelere göre fiyatlar bir senede yüzde 20 yükseldi.

Covid-19 salgınının bu durumda etkisinin olduğunu belirten besiciler, kesimi kendilerinin yaptıklarını ve vatandaşın bir de kesim parası vermekten kurtulduğunu belirtti.



“Araba fiyatına hayvan satıyoruz”

40 senedir besicilik yapan Hüseyin Yurtsever: “Pandemi, her şeyin fiyatını olduğu gibi kurbanlık fiyatlarını da etkiledi. Fakat biz, yüzme ve kesimi yaparak vatandaşın daha fazla masraftan kaçınmasını sağlıyoruz. 40 senedir bir işi yapıyorum. Bu meslek bana babamdan kaldı. Çocukluğum da bu işin içinde geçti. Pademide samanın da yemin de fiyatları arttı. Geçen sene 80 TL’ye aldığımız yemi bu sene 130 TL’ye aldık. Biz de masrafımızı çıkarmak için kurbanlıklara zam yaptık.”



En düşük hayvan fiyatı 10 bin TL civarında

Yurtsever: “Geçen sene 8-9 bin TL arasına sattığımız hayvanı bu sene 10-11 bin TL arasına satıyoruz. Bu fiyata da hayvanlarımız var bir araba fiyatına da hayvanlarımız var. Fiyatlar, hayvanın kilosuna göre belirleniyor. Ahırımızda 400 kilodan 800 kiloya kadar pek çok hayvan var.” 



“Amasya ve Suluova kırmızı ette bir numara”

Yurtsever: “Biz, Suluovalı besicileriz. İnsanlar, Suluova hayvanını görünce rağbet gösteriyor. Çünkü Amasya ve Suluova, kırmızı ette bir numara.” 

Yorumlar (0)