Kriptoda hızlı ralli: Bitcoin 24 bin dolar bandını aştı

ABD Hazine Bakanlığı ile Fed'in, iflas eden SVB'deki mevduatları güvenceye almasıyla birlikte kripto piyasasında hızlı bir ralli başladı. 19 bin dolar seviyesine dönen BTC, hızla 24 bin dolar bandının üzerine attı. Altcoin piyasasında yüzde 20'yi aşan yükselişler görüldü.

EKONOMİ 14.03.2023, 10:28 Hakan Öksüz
Kriptoda hızlı ralli: Bitcoin 24 bin dolar bandını aştı

Kripto piyasasında düşüşün devamı beklenirken pazar gecesi yaşanan hızlı yükseliş, altcoin piyasasını hareketlendirdi. Bitcoin'in (BTC) bir gün içinde yüzde 10'un üzerinde değer kazanarak 24 bin 850 dolara çıkması, long (yükseliş) yönlü işlem açan yatırımcıları sevindirdi. Kripto piyasasının amiral gemisi BTC, 3 günde yüzde 23 civarında değerlendi. 

SVB'deki mevduatları korumaya alınması, rüzgarın yönünü değiştirdi

Silicon Valley Bank'in (SVB) iflas etmesinin, büyük bir çöküş dalgasını başlatacağı tahmin ediliyordu ancak beklentilerin tersi yönünde bir rüzgar esti. ABD'de Hazine Bakanlığı ile Merkez Bankası (Fed), iflas eden SVB'deki mevduatları koruma altına aldı. Bu durum, yatırımcıda güven tazeledi ve risk iştahını artırdı. Böylece krizin ve panik havasının sektöre yayılması engellendi. 

Sabit coin USDC'nin fiyatı yeniden 1 dolarda

SVB'nin iflasını açıklamasının ardından Tether'in (USDT) ardından kripto piyasasındaki en büyük ikinci stablecoin (sabit coin) olan USDC'nin 0,80 doların altına indiği görülmüştü. Bu düşüşün, piyasa genelinde güven sarsıcı bir etkiye sebep olması bekleniyordu. Devlet güvencesinin araya girmesi, piyasada pozitif yönlü bir hava estirdi. USDC yeniden 1 dolar seviyesine yükseldi. 

Kriptoda toplam piyasa değeri, 1 trilyon 80 milyar dolara yükseldi

Fed'in mart ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceği beklentisi, yerini "25 baz puanlık artış" beklentisine bıraktı. Bu pozitif haberlerden dolayı kripto piyasasında hızlı bir ralli yaşandı. Kripto piyasasındaki toplam piyasa değeri, 927 milyar dolardan 1 trilyon 80 milyar dolara yükseldi. 3 gün içinde 153 milyar dolarlık yükseliş görüldü. 

Yorumlar (0)